Huize Kwast 2.0: Heerlijk genieten in een vernieuwde ambiance met smaakvolle gerechten

Even kort samengevat: Huize Kwast is een van de horecazaken van Erwin, die je ook kunt kennen van Du Nord en het naastgelegen De Brass. Al tijden loopt hij rond met het idee om Huize Kwast te verbouwen. “Mensen voelen zich hier nog wel thuis, maar ik vind dit niet meer de plek waar ik de toekomst mee in wil gaan”, vertelde hij in een eerder artikel tegen ons. Inmiddels durven we het wel te hebben over Huize Kwast 2.0. Na een flinke verbouwing zijn zowel het restaurant zelf als de menukaart compleet veranderd. Aan de voorkant van het pand zijn eikenhouten kozijnen en een gloednieuw terras geplaatst. De naam en het logo hebben een prominente plek op de voorgevel gekregen. En binnen is ook compleet veranderd. Je vindt er onder andere een nieuwe (cocktail)bar en een speciale kinderhoek voor gasten met kinderen.

Niet alleen het uiterlijk van Huize Kwast is vernieuwd: ook het menu! Er is een dranken en hapjes kaart, lunchkaart en een dinerkaart. Beiden zijn niet heel uitgebreid, maar wel overzichtelijk. Dat heeft een goede reden: “Hoe groter de kaart, hoe minder je kunt focussen op je gerechten. Op deze manier houd je je kwaliteit hoog”, legt Erwin uit. De liefde voor de menukaart vind je bij het complete keukenteam. Keukenmanager Coen, die De Brass en Huize Kwast bestiert, werkt al vijf jaar voor Erwin. “En hij staat ook open voor alles. Een van de koks is naar Mexico geweest en wilde graag quesadilla’s op de menukaart zetten. Als we iets op de kaart zetten, staan we er ook écht achter. We zetten niets op de kaart omdat het moet, maar omdat wij er echt van genieten.”

Aan de stille kant van de Nieuwestad vind je een van de mooiste grachtenpanden van Leeuwarden: het pand van Huize Kwast! Zowel het pand als het restaurant zijn onlangs nóg mooier geworden, want Huize Kwast is he-le-maal verbouwd! En dat zie je niet alleen terug in het interieur, maar ook op de menukaart.

VIS, VLEES, VEGETARISCH EN ZELFS VEGANISTISCH

Wie een blik werpt op de menukaarten, ziet in ieder geval dat er genoeg keuze is uit allerlei heerlijks. Vis, vlees, vegetarisch en zelfs veganistisch: er is voor ieder wat wils. Op de lunchkaart vind je bijvoorbeeld de shared lunch: een mooie en goedgevulde etagère die je kunt delen met je tafelgenoot. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de avocadoburger met ambachtelijke friet? Die is ook veganistisch mogelijk. Op de dinerkaart vind je de kabeljauw of de op huid gebakken zalmfilet, ideaal voor visliefhebbers. “Maar ook de bloemkoolsteak is echt vét lekker”, vertelt Erwin enthousiast. “Die is heel langzaam in de pan gebakken, zodat de natuurlijke suikers er langzaam uitkomen. Verder hebben we ook de Côte de boeuf. Dat is een mooi groot stuk vlees van achthonderd gram. Het is mals, dooraderd vlees en dankt mede zijn smaak aan het op het been rijpen en bereiden. Het is wel een aanrader om die te delen!”

BORRELKAART

Meer zin om even lekker te borrelen? Op de borrelkaart vind je, naast een uitgebreide lijst cocktails en (speciaal) bieren ook veel goede hapjes. Je kunt natuurlijk kiezen voor het ‘standaard’ broodplankje en de bitterballen, maar de chicken tenders (een persoonlijke favoriet, red.) en de nacho’s zijn ook uitstekende keuzes. “Ik weet nog wel dat, toen wij net opnieuw open waren, mensen bij ons bloedserieus vroegen of onze nacho’s nog steeds hetzelfde waren. Mensen komen daar speciaal voor!”, vertelt Erwin trots. En lieve lezers, wees gerust: de nacho’s zijn nog precies hetzelfde. Maar ook als je niet voor de nacho’s komt, zit je bij Huize Kwast goed. Iets dat je bijvoorbeeld niet zo snel op een borrelkaart tegenkomt, is de oester. Bij Huize Kwast staat het echter gewoon als optie op de kaart. “Dat vinden we zelf ook gewoon heel erg lekker”, vertelt Erwin. “Het is een borrelhapje en tegelijkertijd een starter. Het wordt ook gewoon mooi gepresenteerd. Een lekker glaasje cava erbij: ik ben groot fan.”

HEERLIJK RELAXTE AMBIANCE

Van het bekijken van de menukaarten hebben wij stiekem honger gekregen. Daarom biedt Erwin, die wij lekker verder laten dromen over de oesters, ons een gerecht aan. En zoals je misschien net hebt kunnen lezen: die keus is niet makkelijk. Na lang twijfelen (tussen meerdere uitstekende opties), kiezen we voor de entrecote met bloemkoolcrème, groene asperges, pepersaus en ambachtelijke friet. En terwijl we rustig wachten op ons diner, kijken we rustig rond in Huize Kwast. We zouden pagina’s kunnen volschrijven over wat er is verbouwd, maar eerlijk gezegd: je moet het zelf beleven. Een stap binnen bij Huize Kwast is een stap in een heerlijk relaxte ambiance.

JE PROEFT DE LIEFDE EN AANDACHT

Terwijl wij het interieur van Huize Kwast van een gepaste afstand bekijken, wordt ons eten geserveerd. En dat ziet er heerlijk uit! Onder de entrecote vonden wij onze friet, wat er voor zorgde dat de kruiden en het vocht van het vlees doorsijpelden. En dat smaakte naar meer. Het team is hecht, personeel is erg belangrijk. Gasten verwachten steeds meer persoonlijke benadering en dat krijgen ze bij Huize Kwast. De medewerkers hebben ervoor gezorgd dat wij niks tekort kwamen en volop konden genieten. Wat was het lekker. Zo lekker dat je de crèmerestjes met je vork van het bord schraapt. En eigenlijk nog iets meer van het malse vlees wilt bestellen. De gerechten van Huize Kwast zijn het perfecte voorbeeld van hoe goed iets kan smaken wanneer er liefde en aandacht in is gestopt. En wanneer ons wordt gevraagd of alles naar wens is, hebben we maar één reactie: ab-so-luut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *