Je origineelste trouwring vind je bij GJ van Ark Juwelier

Al vijf jaar is het een gewaardeerd adres voor juwelen en sieraden: GJ van Ark Juwelier aan de Nieuwestad! Van graveren tot het kopen van oud goud en van het schieten van oorbellen tot reparaties en onderhoud: hier gebeurt het allemaal onder één dak.

GJ van Ark Juwelier dankt zijn naam aan eigenaar Gert Jan. “Mijn oom heeft de winkel destijds overgenomen van de toenmalige eigenaar”, vertelt neef Glenn. “En ik ben hier tweeënhalf jaar geleden bijgekomen als mede-eigenaar.”

Glenn is goudsmid en houdt zich voornamelijk bezig met die werkzaamheden. Zijn collega’s zijn het gezicht van de winkel. In het assortiment vind je prachtige horloges, klokken, sieraden en juwelen voor elke portemonnee. “We hebben artikelen van onder andere Pandora, Buddha to Buddha, Tommy Hilfiger en Hugo Boss.”

Grootste deel werkzaamheden zelf doen

Een van de dingen die GJ van Ark Juwelier zo uniek maakt, is het feit dat ze zo’n vijfennegentig procent van de werkzaamheden zelf uitvoeren. Dit in tegenstelling tot veel andere juweliers, waar het grootste deel van de werkzaamheden juist wordt uitbesteed.

Door deze manier van werken is de juwelier sneller en prijstechnisch een stukje voordeliger dan de concullega’s. “We besteden alleen in bijzondere gevallen iets uit. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om enorm specialistische reparaties of wanneer een onderdeel niet geleverd kan worden.”

Bijzondere trouwringen van Aller Spanninga

Een van de meest bijzondere items in het assortiment van GJ van Ark Juwelier, is het assortiment trouwringen van het Friese merk Aller Spanninga, uit Joure. De ringen van Aller Spanninga worden niet gegoten, maar gewalst.

Hierdoor wordt het goud steeds harder en compacter, waardoor het langer meegaat en minder snel krast. GJ van Ark Juwelier heeft enkele honderden verschillende modellen op voorraad waar je uit kunt kiezen. Maar die modellen kun je naar je eigen stijl omzetten. Je kunt dus zelf beslissen of je jouw ring breder, smaller, dikker of dunner wilt hebben.

En of je geen stenen, of juist wél weer stenen op je ring wilt hebben. Kortom: het is heel divers. “En we hebben geen enkele ring al meerdere keren verkocht”, vertelt Glenn. Wat overigens ook zo fijn is aan het lokale merk: de korte lijntjes. Wanneer je iets importeert, is het wat lastiger om problemen op te lossen.

“Maar wij kunnen gewoon bellen en het wordt geregeld! En wanneer een stel op het laatste moment trouwringen bestelt, kunnen we bij wijze van spreken ’s ochtends langs Joure rijden en de ringen zelf ophalen of bij de klanten afleveren. Dat werkt echt super.”

Graveren

Je ring nog persoonlijker maken? Dat kan door iets bijzonders erin te laten graveren! En over graveren gesproken: ook dat is bij GJ van Ark Juwelier mogelijk! Handgeschreven teksten, foto’s, vingerafdrukken: “Alles dat is om te zetten naar een foto, kunnen we inladen en graveren”, vertelt Glenn.

En wil je liever iets nieuws? De juwelier koopt ook oud goud in. Sterker nog: ze hebben de hoogste goudprijs van de stad! Op basis van 14-karaats goud krijg je vijfendertig euro per gram. Voor 24-karaats goud krijg je zelfs zestig euro per gram!

Dit bedrag krijg je echter alleen als winkelkrediet. Ideaal wanneer je op zoek bent naar nieuwe juwelen, sieraden of horloges. Gewoon contant is natuurlijk ook mogelijk! Kom gerust langs in de winkel om te vragen naar de mogelijkheden.

Of je nou op zoek bent naar een nieuw sieraad of een klok, iets wilt laten repareren, oud goud wilt verkopen of op zoek bent naar vergaand maatwerk: bij GJ van Ark Juwelier ben je aan het juiste adres. Kom gerust langs in de winkel voor meer informatie.

1 Reactie to “Je origineelste trouwring vind je bij GJ van Ark Juwelier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *