Fietsenwinkel BENN: het gemak van online, met de service van een winkel

Is er iets Hollandser dan je fiets pakken en door weer en wind naar je plek van bestemming te fietsen? Om dit goed te kunnen doen, is een kwalitatief goede tweewieler natuurlijk van uiterst belang. Bij fietsenwinkel BENN, te vinden op de hoek van de Emmakade en de Franklinstraat, zit je meer dan goed.

Eigenaar van BENN? Benn! De liefde voor fietsen is in de afgelopen jaren steeds groter geworden. “Samen met mijn vader heb ik rolstoelonderhoud verzorgd voor zorginstellingen in Friesland”, vertelt de fietsliefhebber. “Natuurlijk moest je altijd paraat staan, omdat iemand in een rolstoel met een lekke band geen kant op kan. In de loze uurtjes zijn wij wat aan fietsen gaan sleutelen. En zo is het begonnen.”

Rode draad

Het klussen startte voor Benn op zijn achttiende en na een jaar begon hij een webshop in fietsonderdelen. Die is ook eigenlijk altijd de rode draad geweest, geeft hij aan. “We begonnen met een locatie op het industrieterrein en focusten ons eerst op fietsonderdelen. Daarna kregen we een pand met een stukje showroom. Zo zijn we gestart met het verkopen van fietsen.”

Zo’n vier jaar geleden kwam het pand op de hoek van de Emmakade en Franklinstraat op het pad van Benn. Inmiddels zijn er drie winkels. “En nu focussen we ons volledig op de fietsen. En dat vind ik een heel mooie ontwikkeling”, vertelt Benn trots.

Van elektrische (vouw)fiets tot fatbike

Bij BENN wordt volledig op elektrische fietsen gefocust. Je vindt hier transportfietsen, elektrische (bak)fietsen, handige vouwfietsen en zelfs dikke Fatbikes. Met merken als VanDijck, Qwic en Vogue is er voor ieder wat wils. En bij BENN komt ook eigenlijk iedereen. En een goede elektrische fiets is voor veel mensen ook écht een uitkomst. “Er kwam laatst een man bij ons. Hij was een beetje sceptisch, want fietste bijna nooit en wilde niet ‘al te veel’ geld uitgeven. Maar na twee maanden kwam hij weer terug en had hij al vijfhonderd kilometer gefietst”, vertelt Benn trots. “Dat soort dingen zijn écht heel erg gaaf. We maken klanten blij met een goede fiets, maar zorgen ook dat iedereen het naar hun zin heeft. En dat is het allerbelangrijkste”, voegt hij toe.

Goede prijs

Voor een fiets betaal je, afhankelijk van je keuze, zo’n duizend tot tweeduizend euro. Een goede prijs voor een fiets uit het middensegment. Toch liever een tweedehands fiets op Marktplaats kopen is natuurlijk ook geen enkel probleem. Bij BENN krijg je echter twee jaar garantie op je nieuwe fiets. En af en toe zijn er ook tweedehands fietsen bij BENN te koop. Die zijn goed gecontroleerd, zodat je dezelfde kwaliteit kunt verwachten. En op de tweedehands fietsen krijg je ook nog eens zes maanden garantie.

Service en ruime voorraad

Daarnaast zijn veel nieuwe fietsen uit voorraad leverbaar. BENN doet ook mee aan alle bedrijfsfietsplannen. En je oude fiets inruilen is ook mogelijk. Na aankoop van je fiets, wordt deze voor je afgesteld. En na een uitgebreide uitleg, ga je goed voorbereid de deur uit. Of zoals ze het zelf zeggen: het gemak van online, met de service van een winkel. En over service gesproken: je eerste servicebeurt is gratis! Als er iets gerepareerd moet worden, staat er altijd een leenfiets voor je klaar. En ben je na je aankoop niet in staat om je fiets op te halen? Dan wordt je fiets gewoon bij je thuisbezorgd.

Benieuwd naar het assortiment van BENN? Of wil je gewoon even bekijken welke fiets er bij jou past? Je kunt altijd langskomen in de winkel aan de Franklinstraat 3. De Leeuwarder vestiging is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 17.30 uur. De mensen in de winkel leggen altijd met alle plezier de verschillen uit tussen de verschillende elektrische fietsen en geven advies op maat. Je afspraak inboeken kan via www.bennfietsen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *