Onze missie

Welkom in Leeuwarden begon als een print magazine voor toeristen. Inmiddels heeft de oprichter van deze eenmanszaak met dezelfde naam zijn aanbod uitgebreid en hiermee een trouwe groep adverteerders aan zich weten te binden. 

Bedrijf
Welkom in Leeuwarden is een uitgeverij van online en print magazines voor inwoners en bezoekers van de de stad Leeuwarden. Het is opgericht door Dennis Dorfel, een geboren en getogen Leeuwarder met een groot netwerk in deze stad. Het idee voor Welkom in Leeuwarden kreeg Dennis in 2014 toen hij ontdekte dat er nog geen goede informatievoorziening is voor toeristen die met hun bootje in de stad aanmeren. Het gehanteerde model is vrij eenvoudig: Er worden advertenties en advertorials verkocht en zodra er genoeg contracten afgesloten zijn wordt het magazine geprint. Na het succes van Welkom! in Leeuwarden – nu Cityguide Leeuwarden – werden daarnaast nog Lifestyle in Leeuwarden, Neushoorn Magazine en het Uitmagazine geproduceerd. De gratis magazines liggen verspreid in de stad en worden goed gelezen. De Cityguide Leeuwarden, met een oplage van 50.000 stuks, brengt de toerist heel Leeuwarden door. De uitstraling van de bladen is van ‘leuk gratis blad’ naar ‘is dit echt gratis?!’ gegaan. Op dit moment werkt Welkom in Leeuwarden met 250 vaste adverteerders die elk jaar meedoen en dit aantal blijft groeien.

Wat de magazines van Welkom in Leeuwarden aantrekkelijk maakt is het feit dat er vooral met redactionele advertenties gewerkt wordt. Leuke verhalen waarin het adverterende bedrijf de kans krijgt om zich te presenteren in plaats van platte advertenties. De magazines worden verspreid op zo’n 250 locaties en de investering voor bedrijven die willen adverteren is relatief laag. Adverteerders krijgen de mogelijkheid ook gebruik te maken van de verschillende Facebook pagina’s.

Organisatie
Welkom in Leeuwarden is een eenmanszaak van Dennis Dörfel opgericht in 2014. Dennis werkt met een team van ZZP-ers bestaande uit fotografen, tekstschrijvers, designers en stagiaires. Er wordt gewerkt vanuit een kantoorpand in Leeuwarden dat deels ook wordt verhuurd aan ZZP ers. Het drukwerk wordt via Print Power van Jos Overeem gedaan. Dit is een grafisch adviesbureau dat drukwerk regelt grote accounts in Europa. Het voordeel hiervan is dat er meegelift wordt op lagere tarieven en men niet afhankelijk is van één drukker.

Ontwikkeling
Welkom in Leeuwarden blijft groeien. Elke stap naar een groter crossmedia platform wordt weloverwogen gezet. Alleen als de kwaliteit verbeterd en de content uniek en interessant blijft, wordt een ontwikkeling in beraad genomen.