Pizzeria Sardegna is verbouwd: “Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze thuiskomen”

Pizzeria Sardegna in de Grote Hoogstraat is al meer dan veertig jaar een vertrouwd adres voor een overheerlijke pizza. Na een korte verbouwing is de pizzeria weer open. En eigenaar Renato vertelt ons, samen met nieuwe bedrijfsleider Tonnis, graag meer over de afgelopen periode.

Laten we beginnen bij Tonnis, de nieuwe bedrijfsleider! Het duo kende elkaar sinds afgelopen september. “Ik was op zoek naar een bedrijfsleider, hij freelancete voor Café De Toeter en was op zoek naar een vaste baan”, vertelt Renato. “En zo zijn we eigenlijk op elkaars pad gekomen.”

Sinds begin oktober werkt Tonnis als bedrijfsleider in Sardegna. Hij wist ook al over de verbouwplannen van Renato, geeft Tonnis aan. “We hebben samen gediscussieerd over van alles en nog wat. Welke soort koelingen, welke vriezers en welk bar-blad we gaan gebruiken.”

Verbouwingswerkzaamheden

De samenwerking tussen het duo was een groot succes en van begin februari tot begin maart is Sardegna tijdelijk gesloten geweest. Wanneer je de pizzeria binnenstapt, zul je waarschijnlijk niet snel alle aanpassingen zien. Dat heeft te maken met twee dingen.

Zo’n zestig procent van de werkzaamheden is namelijk niet terug te zien. Dat heeft te maken met nieuwe koelingen en aanpassingen in de vloer. En het tweede deel? “Mensen zijn gewoontedieren en zien het gewoon niet zo snel”, lacht Renato.

“Sommige mensen komen binnen en vragen zich af of er een andere vloer ligt. En dat is dan het enige dat ze opvalt”, zegt Tonnis. “Ja! En sommige mensen zien het ook weer gewoon aan de deur. Of lopen overal voorbij en kijken, terwijl ze zitten, om zich heen wat er dan nou precies verbouwd is”, vult Renato lachend aan.

Wat er nou precies is verbouwd? Onder andere de bar! Die is iets moderner en strakker dan de vorige. Boven de ingang is er een lichtkoepel geplaatst met nep glas-in-lood en ook de geluidsinstallatie is vernieuwd. Er is daarnaast ook, zoals gezegd, meer koelingsruimte toegevoegd.

Uitbreidingen in het drankenassortiment

Die uitbreiding in de koelingsruimtes is nodig, omdat ook het drankenassortiment van Sardegna is uitgebreid. Zo staan er meer Italiaanse bieren op de kaart. “En we hebben een heel mooie rosé gevonden. De rosé die we hadden was niet slecht, maar meer een slobberwijntje. Dat klinkt oneerbiedig, maar het was wel echt zo”, zegt Renato.

“Het enige jammere: ik kan de opstart van de nieuwe ruimte niet meemaken, want ik sta weer in de keuken”, voegt hij toe. “Nou ja, dat wordt nu dus aan Tonnis overgelaten. Hij checkt of alles fijn gaat en logisch verloopt. Ik hoef ook niet alles goed te keuren, natuurlijk. Ik heb jaren onder het bewind van mijn vader gestaan en die manier van nadenken probeer ik toch los te laten.”

Ook de menukaart wordt aangepast. Er komt één nieuwe pizza op de kaart: de pizza carpaccio wordt gepromoveerd van special tot menu-optie. De rest van de aanpassingen zit hem in de leesbaarheid. De tekst wordt groter en beter te zien bij slecht licht.

‘Pa zou trots zijn’

Met Sardegna gaat het enorm goed, geven beide heren aan. “Soms is op een vrijdag ‘nee’ wel het meest verkochte gerecht”, grapt Tonnis. “Voor pizzeria-standaarden staan we er, denk ik, echt heel goed voor”, vult Renato aan.

Helaas sluiten we wel af met ietwat minder positief nieuws: de prijzen van de pizza’s moeten helaas opnieuw verhoogd worden. Maar: “Dat gaat om dubbeltjes en kwartjes. Met de nieuwe menukaart betaal je straks écht geen zestig euro voor een diner met zijn tweeën”, vertelt Tonnis.

En dat is ook écht de laatste aanpassing die je in de komende periode kunt verwachten, geeft Renato aan. “Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze thuis komen. En voor veel mensen is het ook écht thuiskomen. Vroeger kwamen ze hier tijdens hun eerste date. En nu, twintig jaar later, komen ze opnieuw. Maar dan met hun kinderen. Ik weet zeker: pa zou trots zijn, op wat we hier allemaal doen om dit prachtige bedrijf voort te zetten…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *