LUNA 2024 van start: dit is wat je moet weten

Vanaf vanavond is het weer zover: het lichtfestival LUNA gaat weer van start! Van 1 tot en met 3 februari staat de binnenstad en het Spoordokgebied in het teken van LUNA Nights en bewonder je prachtige lichtkunstwerken van vijftien (in)ternationale makers.

Net zoals vorige edities heeft LUNA Nights ook dit jaar een thema: Moving Heads. Op de website van de organisatie staat het thema als volgt uitgelegd: “We willen mensen prikkelen en uitdagen, hoofden in beweging brengen. Moving Heads staat voor de mensen die letterlijk in beweging komen om kunst in de stad op te zoeken.”

“Met ons uitgebreide Currents programma proberen we hoofden zowel dezelfde kant op te laten draaien als recht tegenover elkaar neer te zetten. En uiteraard refereren we aan de grote, zeer beweeglijke lampen die ook dit jaar zeker weer te bewonderen zijn tijdens LUNA, dat tijdens de LUNA Nights dit keer ook de weg naar het Spoordokgebied weet te vinden.”

De route en speciale tours

Je kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen, aan de hand van de plattegrond die je hieronder vindt. Maar je kunt ook gebruik maken van de LUNA-app. Wanneer je dit doet, loop je gemakkelijk langs alle kunstwerken en heb je direct alle informatie in je hand! Om de app te gebruiken, ga je naar luna.tourio.com.

Ook dit jaar nemen de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden je mee langs de kunstwerken. Op deze manier ontdek je het verhaal achter de kunstenaar en de lichtkunstwerken in de stad. Weet wel: je moet van tevoren een ticket kopen om met de tour mee te kunnen lopen. Een kaartje voor de tour koop je hier.

Bezoek jij de LUNA Nights? Je kunt de kunstwerken van 1 tot en met 3 februari bewonderen vanaf zonsondergang tot 23.00 uur. LUNA Nights is helemaal gratis, op de expositie LUNA Young Masters na. deze expositie van jonge talenten in mediakunst is te zien in het Stationskwartier. De lichtkunstwerken zijn te bewonderen in de binnenstad en het Spoordokgebied. Op onderstaande foto vind je de route.

Bron foto: Media Art Friesland

1 Reactie to “LUNA 2024 van start: dit is wat je moet weten”

  1. Op zaterdagavond liep ik vanaf het station waar een kleinere afbeelding was. Die vond ik wel aardig .vervolgens naar de projectie op het paleis van justitie wat ik saai vond. Onvoldoende afwisseling en opbouw.
    Om 21.30 u liep ik naar de Oldehove en tot mijn grote verbazing en ergernis was daar niks te zien. Ik dacht dat het tot 22.00 u. was.
    Ik voelde me daarna niet meer uitgenodigd om verder te kijken.
    Dus ik ben wat teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *