Familiebedrijf TDC krijgt nieuwe eigenaar: Sjoerd Pieter Koelmans is derde generatie 

Sinds begin deze maand heeft TDC een nieuwe eigenaar! Sjoerd Pieter Koelmans is de derde generatie die aan het roer staat van het familiebedrijf aan de Voorstreek. “Onze kracht? Of je nou op zoek bent naar een volledig apparaat of een bijzonder dingetje: wij hebben het gewoon!”

Al bijna vijftig jaar is TDC het vertrouwde adres voor huishoudelijke apparaten, witgoed en de bijbehorende onderdelen en accessoires. Al vanaf het begin dat Sjoerd Pieter in de winkel kwam werken, zo’n twintig jaar geleden, was het eigenlijk een beetje de bedoeling dat hij het familiebedrijf overnam. “Alle voorbereidingen waren al in gang gezet en begin deze maand is het officieel gemaakt”, vertelt de kersverse eigenaar vrolijk. 

Klanten hoeven niet bang te zijn om het vertrouwde gezicht van vader Siep in de winkel te missen, stelt Sjoerd Pieter ons gerust. “Mijn vader blijft ook betrokken bij het bedrijf, maar het wordt wel steeds minder. En ik ga steeds meer doen”, vertelt hij. “Hij doet ook andere dingen. Hij is bijvoorbeeld betrokken bij het bestuur van het binnenstadsmanagement.”

Voortbouwen op vorige generaties

Sjoerd Pieter is trots op de overname, geeft hij aan. “Het gebeurt niet zo veel meer in de binnenstad, volgens mij. We bouwen voort op de vorige generaties en gaan nog meer uitbreiden. Het oude TDC-verhaal, de onderdelen en accessoires, blijft onze basis. Maar we gaan onze kook- en witgoedafdeling wat zichtbaarder maken. We doen ook al jaren inbouw en reparatie aan huis, maar ook dat gaan we nog meer op de kaart zetten.”

Of er een vierde generatie in het familiebedrijf komt? “Dat hoeft absoluut niet. Ik hoefde het ook niet van mijn vader, en ik weet niet eens of ik het hoop. Ik heb zelf drie kinderen en mijn oudste is hier regelmatig in de zaak te vinden. Die zei laatst al: ‘Ik wil TDC later gaan doen!’. Maar nogmaals: het hoeft niet!”, sluit Sjoerd Pieter tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *