Geen Tosticlub meer: The Bakery breidt uit!

Het is de moderne bakker van onze stad: The Bakery! Al een aantal jaar vind je deze hotspot aan de stille kant van de Nieuwestad. Hier geniet je van allerlei lekkers, kun je rustig werken of gezellig afspreken. Goed nieuws: The Bakery is uitgebreid.

Maar voordat we het daarover gaan hebben met Niels, de eigenaar van The Bakery, blikken we eerst even terug naar zijn afgelopen jaren. Die zijn, op zijn zachtst gezegd, niet heel fijn verlopen. Bij hem is in 2021 namelijk lymfeklierkanker ontdekt. En een diagnose als deze, heeft natuurlijk veel impact.

“Je weet wat je wilt en dat je het kan, maar het komt er niet meer uit”, vertelt Niels. “En dat het niet lukt, is frustrerend. Je wordt gewoon depressief. Het enige dat ik nog kon was op bed liggen en Netflix kijken. Eigenlijk had ik de boel opgegeven. Ik dacht: ‘We zien wel. En anders verkopen we de boel wel weer’.”

Quiche en gehaktballen

Diep ingaan op de verschrikkelijke momenten gaan we niet. Maar ondernemen is wel iets dat Niels opnieuw leuk moest leren vinden, vertelt hij. “Wat dan wel weer grappig is: het hele jaar lang smaakte alles naar gehaktbal. Oh, en quiche. Dat vind ik nu écht verschrikkelijk!”

“Mijn vriendin ging een quiche maken en daar had ik ontzettend veel zin in. Ik nam drie happen en heb de hele dag boven het toilet gehangen. En dat lag niet aan haar kookkunsten”, voegt hij er lachend aan toe. “Gehaktballen vind ik nog wel lekker, maar quiche? Absoluut niet.”

Gelukkig is Niels eind 2022 schoon verklaard. Er is echter een kans dat de lymfeklierkanker groeit of terugkomt. “En dat hou je wel in je achterhoofd. Je realiseert je dat je nú de dingen moet gaan doen die je graag doet. Ik kan namelijk morgen wel een CT-scan hebben en horen dat ik weer moet worden behandeld. Er is nog een lange weg te gaan, maar we weten welke kant we op moeten.”

Stoppen met The Tosticlub

Niet alleen met Niels gaat het goed: ook met The Bakery. Zo goed dat er een compleet nieuw café is geopend. Het horecagedeelte in The Bakery werd steeds populairder. “En vanwege het succes hebben we besloten dat we dat in The Tosticlub wilden voortzetten. Toen er een kans was om vroegtijdig te stoppen, hebben we die gegrepen.”

In een paar dagen tijd hebben Niels en zijn team The Tosticlub verbouwd tot The Bakery Café. “Het was veel werk, maar het is echt fantastisch. Het is je kindje”, zegt Niels trots. “Toen we begonnen, wilden we natuurlijk ook gaan uitbouwen. Maar dan is er twee jaar later al het eerste café! Dat is fantastisch.”

Inmiddels is The Bakery Café, op het moment van schrijven, iets langer dan een maand geopend. Voor een iets rustigere start is er gebruik gemaakt van de bestaande menukaart van The Bakery. “Zo kunnen de mensen van The Bakery de mensen van het café instrueren en groeien we er met zijn allen op een rustige manier in.”

Niels is voornamelijk achter de schermen aan de slag. “Op de vloer staan wil ik wel, maar lukt me niet. Ik loop voor mijn gevoel drie jaar achter. Ik heb ook zo ontzettend veel ideeën die ik wil uitwerken. Het jeukt. Ik wil bezig.”

Ook ’s avonds geopend

Met de drive van Niels zal, verwachten wij, The Bakery Café ook de komende tijd nog flink gaan groeien! Er komt in ieder geval een nieuwe menukaart en uitgebreide lunchkaart. “En we toveren veel om. Nieuwe bedrijfskleding, bijvoorbeeld. En een nieuw kassasysteem.”

Daarnaast is er de ambitie om ook in de avonduren open te gaan! “We serveren dan cocktails, wijntjes, biertjes en luxe borrelplanken. Wanneer? Dat weten we nog niet zeker. Maar we hebben de ambities zeker!”, sluit Niels tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *