Dit is wat er te doen is tijdens Koningsdag in Leeuwarden

Op zaterdag 27 april is het weer zover: de verjaardag van de koning! En in onze stad wordt er weer een feestje van gemaakt. Dit is wat je moet weten zodat je onbezorgd de stad in kunt gaan.

Laten we beginnen met de bereikbaarheid: natuurlijk is de stad goed te bereiken. Wel wordt aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets naar de stad te komen. Van 08.30 uur tot 17.00 uur is het centrum namelijk gesloten voor auto’s. Er rijden ook geen bussen door de stad.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan is het goed om te weten dat er wordt gereden volgens de zaterdagdienstregeling. Kijk voor de meest actuele info en vertrektijden bij Arriva en NS. Kom je toch met de auto? Check dan hier de beschikbare parkeerruimte.

De vrijmarkt

Ook dit jaar hebben we weer de grootste vrijmarkt van Friesland! Van de Nieuwestad en Wirdumerdijk tot de Groeneweg en het Oldehoofsterkerkhof: je kunt overal struinen langs kleedjes en kraampjes. Op jacht naar bijzondere hebbedingetjes en handgemaakte items.

Zoek jij liever naar pareltjes in de uitverkoop? Op een deel van de Nieuwestad, tussen de Nieuwesteeg en de Waag, vind je van 09:00 uur tot 17.00 uur een braderie met splinternieuwe spulletjes.

De Markies presents Koningsdag

Op het Mata Hari plein kun je van 14.30 uur tot middernacht he-le-maal uit je dak gaan op de vetste beats van topartiesten zoals Steff Da Campo en Funkbuster. En de toegang is ook nog eens helemaal gratis! Je hoeft dus geen cent te missen om erbij te kunnen zijn.

Leeuwarder Muziekplein

Voor het vijftiende jaar is het tijd voor het Leeuwarder Muziekplein! Het Zaailand/Wilhelminaplein wordt omgetoverd tot het gezelligste Oranjeplein van Friesland. En om de vijftiende editie éxtra te vieren, wordt er goed uitgepakt met ruim twintig artiesten.

Van je je geniet? Onder andere Ronnie Ruysdael, Belinda Kinnaer, Rutger van Barneveld, Ricky samen met Ed Lip & Aart Lus (Europaplein), Metzzo en huis-dj Maarten zorgen voor een lekker feestje. Dit jaar wordt er, vanwege kosten die steeds blijven stijgen, een toegangsprijs van €5,- gevraagd. Kinderen onder de 12 jaar blijven gratis.

Tuinfeest: Kingsday Festival

Ook in de Prinsentuin geniet je van een lekker feestje: het Kingsday Festival! Hier staat het volledig in het teken van house en techno. Op drie speciaal ingerichte podia (zowel binnen als buiten) zorgen (inter)nationale dj’s voor de beste beats.

Naast fantastische muziek is er ook een foodcourt, waar je terecht kunt voor heerlijke versnaperingen. Tickets kopen? Dat kan via de site van het evenement. Belangrijk: je tickets kun je alleen online kopen, dus koop ze op tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *