Zayn Nightlife: een toffe toevoeging aan het Leeuwarder nachtleven!

Het Leeuwarder nachtleven heeft een toffe nieuwe toevoeging gekregen: Zayn Nightlife! De uitgaansgelegenheid bevindt zich in het pand waar vroeger Club RED zat. Wie je ook bent en waar je ook van houdt: er is altijd wel een reden om naar Zayn te gaan.

Het gezicht van Zayn Nightlife is Nova, afkomstig uit een echte ondernemersfamilie. “Mijn zus heeft een evenementenbureau, mijn oom en tante hebben installatiebedrijven en mijn ouders hadden vroeger bijvoorbeeld een kartcentrum. Daar stond ik dan, als klein meisje in de Maxi-Cosi!”, vertelt Nova.

Nova is een gastvrij persoon en houdt van de horeca. “Toen ik te horen kreeg dat RED te koop stond, is het balletje gaan rollen. Ik ben, al zeg ik het zelf, heel gastvrij en kende de club al. Nou ja, ik zag heel veel kansen en wilde een toevoeging aan Leeuwarden zijn. Zo is het balletje gaan rollen.”

Verschillende stijlen en eigen Zayn cocktail

Wat er precies is veranderd? Eigenlijk alles! Onlangs traden artiesten als Bizzey & The Partysquad op, maar er staat bijvoorbeeld op 19 april ook een dik rave/techno feest gepland met Natte Visstick en Dikke Baap. “Zo willen wij een uitgaansgelegenheid zijn voor alle doelgroepen. Ook zijn we elke donderdag geopend met onze studentnight.”

De rode draad in ZAYN is herkenbare, gezellige en dansbare muziek. Dat kan variëren van househits tot Hazes en van techno tot Beyoncé. Tijdens een rondleiding door de nachtclub gaan we alle aanpassingen en veranderingen langs.

We beginnen bij de lounge en cocktailbar, waar je je kunt melden als je zin hebt om te poolen. Nadat je een trap opgaat, kom je bij het poolcentrum met meerdere pooltafels en dartborden. Via een QR-code kun je een lekker drankje bestellen. Terug beneden, komen we bij de lounge en cocktailbar.

Hier is plek voor zo’n tachtig man en geniet je van een lekkere cocktail. “Het barpersoneel heeft een enorm goede training gehad, die maandelijks wordt opgefrist,” vertelt Nova. “Wat overigens ook leuk is om te benoemen: we hebben een eigen Zayn cocktail! Wat er in zit, verklap ik niet. Het is een beetje een zoetige, exotische smaak. En als je wil proeven? Dan moet je maar langskomen!”, lacht ze.

Nieuw videoscherm, installaties en cocktailbar

Door naar de club, want ook daar is veel veranderd. Bij de ingang vond je vroeger veel boeddha’s. Nu hangen er mooie, glazen schilderijen en luxe kroonluchters. Nadat je je spullen in de kluisjes hebt opgeborgen, loop je door een grote LED-tunnel de club binnen. En daar is enorm veel veranderd, qua interieur en uitstraling! Nova wilde een volledig nieuwe sfeer creëren, en dat is gelukt! “We hebben enorm geïnvesteerd in de muziek- en lichtinstallatie, bijvoorbeeld. Het licht is nu warmer. Achter de draaitafel staat een nieuw, enorm groot videoscherm waar video’s op worden afgespeeld.”

Het gebruikte behang is gemaakt van gerecycled plastic en er staan overal nieuwe, custom made banken met het logo van Zayn Nightlife. Aan de rechterkant van de zaal vind je een compleet nieuwe cocktailbar, waar je terecht kunt voor shotjes, mixdrankjes en cocktails. De drankjes worden ter plekke voor je bereid. Aan sommige drankjes zit overigens nog een bijzonder tintje: die worden aangestoken! Zo krijg je een extra stukje luxe entertainment tijdens je avondje uit.

Exclusieve VIP-ruimte

Over ‘luxe’ en ‘entertainment’ gesproken: voor een heerlijk avondje uit, kun je ook kiezen voor de vipruimte. Die vind je aan de rechterkant van de zaal. De vipruimte kan worden afgesloten met gordijnen en heeft een enorm goed uitzicht op het podium. Ideaal voor een besloten feestje.

Er is een eigen bar met twee serveersters, een aparte vloer (waar ook het extra stukje luxe in terug te vinden is) en je hebt hier ook de optie om buckets te bestellen. Bottle service is overigens ook een optie. Op een mooi LED-scherm vind je de menukaart.

Afsluitend lopen we langs een apart zitgedeelte, waar je lekker relaxt kunt zitten, richting de toiletten. Want ook die zijn flink aangepast! Waar vroeger vooral gebruik gemaakt werd van graffiti, hebben de wastafels hints van zwart marmer. En ook op de toiletruimtes hangen mooie versieringen. Zoals eerder gezegd: het is echt een toegankelijke, luxe gevoel dat er in Zayn Nightlife wordt gecreëerd.

Nova is trots op het eindresultaat van haar club. “En hopelijk waardeert iedereen in Leeuwarden wat we hier hebben neergezet! Tijdens ons openingsfeest hoorden we al van mensen dat ze nog niet eerder hier binnen zijn geweest, maar zeker terug willen komen. En daar doe je het voor,” sluit ze tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *