Het Kerstdorp van de Wielenpôlle gaat gelukkig door (maar dan wél in aangepaste vorm)

Het is een lekker nazomerweertje buiten, maar in de Wielenpôlle zijn ze al bezig met de voorbereidingen van kerst. Het kerstdorp dat jaarlijks mensen naar de wijk trekt, gaat dit jaar in aangepaste vorm door. Het is namelijk geen evenement, dit jaar. En dat heeft allemaal te maken met geld.

Want, bij het organiseren van een evenement is het nodig om bijvoorbeeld beveiligers en verkeersregelaars in te huren. En het bedrag dat voor zulke dingen nodig is, krijgt de organisatie financieel niet rond.

Aangepaste vorm

Afgelopen twee jaar heeft de gemeente aan het kerstdorp meebetaald, maar dat doen ze dit jaar dus niet. Dit omdat elke week lampjes op kan hangen en zichzelf een kerstdorp kan noemen. En daar moet de gemeente dan ook aan meebetalen. En dat wil de gemeente niet.

Weet wel: dit jaar is er wel een lichtjesfeest tijdens kerst, want het kerstdorp gaat in aangepaste vorm door. Er is geen collecte voor het goede doel en geen muziek, maar wél mooie lichtjes. En de organisatie van het kerstdorp doet dit jaar zélf een donatie.

2 Reacties op “Het Kerstdorp van de Wielenpôlle gaat gelukkig door (maar dan wél in aangepaste vorm)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *