Vind je Friese roots

Historisch Reisbureau Tresoar Leeuwarden

Vroeg of laat zijn we allemaal wel eens benieuwd naar de reis die onze familie heeft afgelegd. Waar je overgrootouders, en hun ouders, vandaan komen. Het is niet altijd makkelijk om dat te traceren, maar voor ons Friezen wordt het een stuk makkelijker gemaakt met het Historisch Reisbureau van Tresoar.

Het Historische Reisbureau vind je in het Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar (Boterhoek 1). Hier staan de medewerkers en vrijwilligers voor je klaar om samen met jou in jouw familieverleden te spitten. Doordat ze samenwerken met vele musea in de provincie, weten ze ook waar je verder kunt zoeken dan de archieven: ze kunnen je doorverwijzen naar een streekmuseum. Voordat je dit wilt doen, is het wel handig om alvast wat huiswerk te doen: neem gegevens over je familie, bij voorkeur namen van voorouders die voor 1933 zijn getrouwd, mee.

Voor je dit doet is het sowieso leuk om eens een kijkje te nemen op de website Fryslân Roots Guide. Hier kom je namelijk al heel veel te weten over je Friese roots. Misschien vind je de gegevens over je voorouders hier wel! Verder biedt de Roots Guide toegang tot het Fries Fotoarchief, Fries Filmarchief, HCL en veel meer. Ben jij op zoek naar jouw Friese roots? Dan zijn Fryslân Roots Guide en het Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar het perfecte startpunt om jouw zoektocht te beginnen.

Foto: Nationaal Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *