Sjoerd Feitsma stopt als wethouder in Leeuwarden

Sjoerd Feitsma is al sinds 2006 actief in de politiek. Eerst als raadslid voor de PvdA, vervolgens als fractievoorzitter en sinds 2014 is hij wethouder en houdt hij zich onder andere bezig met financiën en cultuur. Maar hier stopt hij helaas mee.

Feitsma heeft namelijk een baan aangenomen als directeur van het platform ACCT (Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst). Zoals de naam al doet vermoeden, houdt deze organisatie zich bezig met verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Hij blijft dus in elk geval actief in de culturele sector.

Wel is het een beetje een ongelukkig moment om juist nu weg te gaan in verband met de coronacrisis en de (financiële) gevolgen die er zijn voor de cultuursector. Denk maar eens aan Neushoorn en de Harmonie. Maar wat Feitsma zelf aangeeft: ‘De kans om directeur te worden van een organisatie die zich op landelijk niveau hard maakt voor één van de belangrijkste basisvoorwaarden van de kunstensector is iets wat ik niet kon laten lopen’. Een mooie kans uiteraard.

Per 1 augustus zal Sjoerd Feitsma aan de slag gaan voor ACCT.

Bron: Platform ACCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *