Fotograaf Simon van der Woude gaat online fotocursus geven

Online, online en nog eens online. We deden al veel online, zoals boodschappen doen, maar door het coronavirus doen we nóg meer online. Denk bijvoorbeeld aan sportlessen en vergaderingen met het werk, het kan allemaal prima via je telefoon of laptop. Dus waarom niet ook een online fotocursus?

De zeer ervaren fotograaf Simon van der Woude gaat binnenkort een online fotocursus geven voor beginners via Zoom, een volgens hem inmiddels ‘ingeburgerd begrip’. Via Zoom heb je dan gemakkelijk live contact met elkaar voor het geven van uitleg en de mogelijkheid om vragen te stelen. In totaal zal een groep uit maximaal zes tot acht personen bestaan.

In de drie lessen waaruit de cursus bestaat wordt het volgende behandeld: instellingen en mogelijkheden van de camera, compositie, kleurbeheer en verwerking. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met je camera en de foto’s die je maakt kun je naar Simon opsturen zodat hij er naar kan kijken.

Om mee te doen heb je wel een aantal dingen nodig. Allereerst een camera die je kunt instellen op handmatig en diverse programma’s (een spiegelreflex of een compact of systeemcamera). Uiteraard ook een laptop, telefoon of computer met camera en microfoon waarop je Zoom kan installeren. Anders wordt het wel lastig om met de cursus mee te doen.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze fotocursus? Je kunt je aanmelden door Simon een berichtje te sturen op Facebook of door te mailen naar info@simonvanderwoude.nl. Ook kun je uiteraard altijd een berichtje sturen voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *