Dit jaar kun je vanuit huis meedoen met de Fietselfstedentocht!

Foto: fietselfstedentocht.frl.

Het is natuurlijk zuur voor de 15.000 fietsers die dit jaar op tweede Pinksterdag de jaarlijks georganiseerde Fietselfstedentocht zouden gaan fietsen, maar de organisatie komt met een origineel alternatief. Je kunt nu meedoen vanuit huis!

Heb je thuis een interactieve hometrainer en heb je het programma Zwift, dan kun je 1 juni 2020 alvast vrijhouden. De Fietselfstedentocht kan op deze dag virtueel gereden worden en meedoen is gratis!

Als je je opgeeft, wordt je samen met ongeveer vijftig mensen gekoppeld aan een (oud)-profrenner. Gezamenlijk leg je deze dag de 235 kilometer af, waarbij je uiteraard in elke stad ook een stempel kunt halen en daar is er ook even tijd voor een rustpauze. Tijdens de tocht kun je zelfs virtueel met elkaar communiceren!

Wanneer je meedoet, krijg je van te voren een digitale stempelkaart toegestuurd. Als je kunt aantonen dat je na afloop van de tocht overal bent geweest, krijg je per mail een certificaat opgestuurd die je zelf kunt printen. Een echt Elfstedenkruisje zit er dus helaas niet in.

Meer informatie, onder andere over hoe je je kunt aanmelden, vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *