Nieuw pand voor Salon Postma Kappers

Fankie salon Postma

Salon Postma Kappers gaat verhuizen! De kapperszaak van Frank Postma is een van de oudste salons in de stad en op dit moment nog gevestigd aan de Weerd. Eind januari verhuist de zaak naar de Nieuwestad nummer 12.

Volgens eigenaar Frank wordt het steeds rustiger in een van de oudste straatjes van de stad. ‘Er zitten voornamelijk horeca locaties en woningen in de straat, waardoor er overdag eigenlijk weinig te beleven valt. We zitten alweer 20 jaar op onze huidige locatie en ik merk dat het aantal passanten erg terugloopt. Dit is een van de redenen van de verhuizing.’

Het nieuwe pand aan de Nieuwestad bevindt zich aan de zuid/west kant, een prima plek om de activiteiten voort te zetten. ‘De salon zit straks op een mooie aanlooplocatie gezien de binnenkomst van veel klanten via de Vrouwenpoortsbrug. Een groot gedeelte van mijn klantenkring komt uit het westen van de stad, waardoor ik precies aan de juiste kant zit. Sowieso is er veel meer reuring op de Nieuwestad: ik ga er dus zeker een aantal stappen op vooruit’, vertelt Postma.

Een verhuizing brengt vaak veranderingen met zich mee. Zo ook bij Salon Postma: ’Op de nieuwe locatie wordt duurzaamheid echt een belangrijk speerpunt. We zijn er als salon nu al heel erg mee bezig, maar in het nieuwe pand heb ik nog veel meer mogelijkheden. Alle producten worden straks getoetst: is het fair trade, biologisch, niet getest op dieren, et cetera. Punten die we hoog in het vaandel hebben staan. Naast de kapsalon en winkel wordt er plaats gemaakt voor een eigentijdse barbershop met een stoere uitstraling voor de moderne man. Ook hebben we besloten om een bar in de salon te plaatsen. Natuurlijk met koffie en thee, maar ook een wijntje is straks een optie.’

Ter financiering van de herhuisvesting heeft Frank o.a. een crowdfunding-actie opgezet. Concreet betekent dit dat de salon nog op zoek is naar mensen die hun steentje willen bijdragen. Ben jij bereid om Salon Postma Kappers te helpen en/of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag er dan naar in de salon.

Tekst: Janneke Vonk
Foto’s: Frank Postma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *