Ben jij er klaar voor? Black Friday komt eraan

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Black Friday komt eraan! Dé dag in het jaar waarop je een hele hoop korting kunt scoren. In heel Nederland doen bedrijven eraan mee, zo ook in Leeuwarden.

Black Friday komt oorspronkelijk uit Amerika: hier geldt deze dag als het startschot van de feestdagen. Om zoveel mogelijk klanten te trekken, stunten veel winkeliers met speciale aanbiedingen. De dag na het bekende Thanksgiving trekken veel Amerikanen erop uit om die aanbiedingen binnen te harken. Al vroeg in de ochtend staan er dikke rijen voor de winkeldeuren: iedereen wil als eerste kunnen profiteren van de aanbiedingen.

Speciaal voor Thanksgiving komen families vaak van heinde en verre bij elkaar om dit feest te vieren. Deze verkeersdrukte werd bekend als ‘Black Friday’, net zoals wij bijvoorbeeld ‘zwarte zaterdag’ kennen. Tegenwoordig kent de term echter ook een andere lading; op Black Friday zouden winkeliers voor het eerst echt grote winsten draaien, waardoor er geen rode maar zwarte cijfers genoteerd kunnen worden in het kasboek.

Inmiddels wordt Black Friday ook in Nederland steeds meer een begrip. Ontzettend fijn natuurlijk voor al die Sinterklaas- en Kerstinkopen die een hoop mensen doen, gezien er op deze dag dus flink gestrooid wordt met korting. De winkels in Leeuwarden kunnen daarbij vanzelfsprekend niet achterblijven.

➜ We zijn benieuwd: welke winkel heeft volgens jou echt een aantal goeie deals die we niet mogen missen? Of, welke winkel doet niet mee maar zou dit volgens jou écht moeten doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *