Griekse klassiekers bij Rhodos Palace

Rhodos Palace is niet meer uit het Leeuwarder straatbeeld weg te denken. Het Grieks specialiteitenrestaurant gaat voor kwaliteit en serveert authentieke gerechten. Mede-eigenaar Sotiris Kontzes is vanaf het eerste uur betrokken. Zeven dagen in de week steekt hij zijn hart en ziel in het restaurant.

Hoe is Rhodos Palace ontstaan?

‘In 1994 zijn we gestart als Rhodos Palace. Daarvoor hebben er twee andere Griekse restaurants gezeten. Nadat de tweede failliet ging heb ik met mijn  compagnon Babis het overgenomen. Hij werkte hier al en ik werkte in een andere branche, we waren al vrienden en zijn toen samen met Rhodos Palace gestart.’

Als mede-eigenaar, wat is jouw rol binnen het team?

‘In het begin was ik vooral manager, maar na de crisis doe ik eigenlijk alles. Ik help in de bediening, in de keuken en met schoonmaken. Het is tegenwoordig moeilijker in te schatten of het druk wordt en op deze manier kan ik helpen waar het nodig is en hou ik de controle.’

Het restaurant heeft veel vaste gasten. Wat is jullie succesfactor?

‘We serveren traditionele gerechten van hoge kwaliteit. s’Middags beginnen we met voorbereiden, waardoor we altijd verse maaltijden serveren. De  producten die we inkopen zijn duur, maar van de hoogste kwaliteit. Zelfs in moeilijke tijden zijn we altijd voor de beste kwaliteit gegaan. Onze authenticiteit behouden we door wijnen, olijven en andere etenswaar uit Griekenland aan te bieden.’

De menukaart verandert niet vaak. Wanneer er wel een verandering is, wat pas je dan aan?

‘We werken met bijna alleen maar Griekse koks, dus hierdoor kunnen we eigenlijk alles wel maken. Bij aanpassingen is gekeken wat geliefd is onder de gasten. We bieden eigenlijk vele soorten grillgerechten en daarnaast een grote variatie aan vegetarische gerechten. Op deze manier hebben we voor ieder wat wils. In eerste instantie hadden we geen ovengerechten, dus dat is iets wat we later hebben toegevoegd.’

Welk gerecht is het populairst?

‘De mixed grill wordt toch wel het meest besteld. Daar zitten onze lamskoteletjes bij, maar soms willen mensen die er niet bij hebben. Ik breng dan op een apart schaaltje alsnog de lamskoteletjes om ze te laten proeven, omdat ik weet dat ze lekker zijn. Daarnaast is de Moussaka ook erg geliefd.’

Welk gerecht zou je nieuwe gasten aanraden?

‘Ik kan ze alles aanraden, dus ik ga altijd met de klant in gesprek om te kijken waar ze zin in hebben: grillgerecht, ovengerecht, visgerecht of een vegetarisch gerecht. Samen met de klant kies ik dan een gerecht uit.’

Tekst: Johan Weitenberg

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *