Leeuwarder Helden Kickboksgala

Bloed, zweet en vuisten! In 2011 brachten de organisatoren Rico Verhoeven naar Leeuwarden, in 2012 brachten ze de laatste Nederlandse editie van It’s showtime naar de Hofstad. Dit jaar, op zaterdag 1 dec. vindt er na 5 jaar weer een nieuw vechtsportgala plaats in het Schaaf City Theater in Leeuwarden: Kickboksgala Leeuwarder Helden. Deze helden staan garant voor een goede show en een spannende match. Kaartjes zijn te verkrijgen via: www.leeuwarderhelden.nl

Isaias Ferreira is een vrolijke, hardwerkende getogen Leeuwarder, die jarenlang heeft geleefd voor het kickboksen. Momenteel geeft hij les in Steenwijk en staat hij o.a. bij Club Red bij de deur. Isaias is klaar om te slopen.

Hoe is het begonnen?
‘Het begon eigenlijk als een uitlaatklep toen ik veertien was. Ik vond het meteen leuk en ik bleek ook nog talent te hebben. Al na een jaar vroeg mijn trainer of ik wedstrijden wilde doen.’

Wanneer behaalde je  je eerste overwinning?
‘Dat was mijn tweede wedstrijd, in Wormerveer. Ik weet niet meer wie het was.’

Wat is de waardevolste les die je in het leven of bij het kickboksen hebt geleerd? 
‘Altijd jezelf blijven. Je moet er voor zorgen dat je je niet gek laat maken, niet in de ring of door wie dan ook.’

Wat is de meest memorabele match die je hebt gevochten?
‘Mijn wedstrijd tegen Ali Zubai. Halverwege de partij dacht ik: Deze heb ik binnen. De laatste keer in Zalen Schaaf was ook te gek. Ik kreeg een knock down, ik had acht seconden om te herstellen. Dat deed ik en ik won.

’ Je maakt nu je rentree.  Hoe lang ben je eruit geweest?
‘Ik ben er vier jaar uit geweest.  De sport leverde net niet genoeg op om van te leven. Ik heb naast mijn school en mijn werk altijd gekickbokst.’

Wat heeft je doen besluiten  weer te gaan kickboxen?
‘Officieel vecht ik niet meer, maar Dennis (organisator van het gala, red.) vroeg mij om te spelen. Gewoon nog één keer in mijn thuisstad. Ik heb mijn hand over mijn hart gestreken. Dit is echt de laatste keer! Al heb ik dat al vaker gezegd…’

Darryl Verdonk is een hardwerkende jongen die bezig is met het waar maken van zijn dromen. Darryl is een vechter in hart en nieren en is er klaar voor om 1 december te knallen.
Hoe is het kickboksen begonnen?
‘Toen ik acht jaar was zat mijn neef op kickboksen. Ik keek destijds heel erg naar hem op en dacht, dat wil ik ook! Dus toen ben ik ook op kickboksen gegaan.’

Wanneer behaalde je  je eerste overwinning?
‘Mijn eerste overwinning was ook op mijn achtste. Ik weet nog dat het ontzettend goed voelde.’

Wat is de waardevolste les die je in het leven of bij het kickboksen hebt geleerd? 
‘Positief blijven en niet gefrustreerd raken. Als je dat wel raakt, gaat het waarschijnlijk alleen nog maar slechter.’

Wat is de meest memorabele match die je hebt gevochten?
‘De match die mij het meeste is bij gebleven is de eerste keer dat ik nationaal ging. Dat was in 2016 in Roemenië.’

Aan welke match moet ik je absoluut niet herinneren?
‘Dat was ergens in 2015. Dat was de eerste keer dat ik acht tellen kreeg.’

Kan je me iets vertellen  over je tegenstander?
‘Ik heb als ik heel eerlijk ben nog geen idee tegen wie ik vecht. Ik ben nog ontzettend druk met partijen die ervoor plaatsnemen.’

In welke ronde sla jij je tegenstander neer?
‘In de tweede ronde!’

Heb je een ritueel  voor elke wedstrijd? 
‘Nee, gewoon hard werken en hard trainen. Verder niets speciaals.’

Patrick Veenstra is een nuchtere Fries, eigenaar van zijn eigen kickboksschool en zelfstandig timmerman. Verder is hij erg tevreden met wat hij bereikt heeft tot nu toe. En is blij dat hij weer kan vechten.
Hoe is het begonnen?
‘Rond mijn achttiende zeiden mensen om mij heen: kickboksen is wel wat voor jou. Uiteindelijk ging ik met een plastic tasje naar Elsomo in Marum. Ik was meteen verkocht. Ik heb daar acht jaar getraind en die trainer heeft mij tot de A-klasse gebracht.’

Wanneer behaalde je  je eerste overwinning?
‘Dat was meteen mijn eerste wedstrijd. De eerste paar seconden van de wedstrijd kreeg ik rake klappen, ik stond er echt van te kijken. Intussen hoorde ik mijn trainer van buiten de ring instructies geven. Daarna heb ik het afgemaakt en won ik.’

Wat is de meest memorabele match die je hebt gevochten?
‘Mijn overwinning op Brian Douwes. Ik zat toen net in de A-klasse en hij was al een veteraan. Die overwinning maakte veel indruk.’

Aan welke partij moet ik je absoluut niet herinneren?
‘Ik heb wel eens gehad dat ik flink voorstond, maar uiteindelijk verloor doordat mijn tegenstander een ‘rolling thunder’ deed. Later verloor ik een keer om de A-klasse titel. Die titel wilde ik heel graag hebben.’

Kun je me iets over je tegenstander Max van Gelder vertellen?
‘Ik ken hem wel, ik heb wel eens met hem gepraat. Toen ik samen met Rico Verhoeven sparde zat hij net in de B-klasse. Hij was toen nog niet zover als ik was.’

Max van Gelder is een 24-jarige vechter uit Breda. Hij traint bij Superpro als sparringpartner van Rico Verhoeven. Hij traint elke dag en heeft ook nog een eigen sportschool. Deze twee dingen probeert hij met elkaar te combineren.
Hoe is het begonnen met kickboksen?
‘Mijn vader kickbokste vroeger en toen ik een jaar of zeven was, mocht ik een keer mee. Ik moest toen tegen kinderen van tien jaar en dat vond ik toen niet zo leuk. Ik ben meteen gestopt. Later heb ik het weer opgepakt en vanaf mijn zestiende ben ik het echt serieus gaan nemen. Op mijn achttiende bokste ik mijn eerste wedstrijd.’

Wanneer behaalde je je eerste overwinning?
‘Mijn eerste overwinning was in april 2012. De partij begon heel goed, daarna liet ik mijn armen een beetje zakken en kreeg ik een stomp op mijn hoofd. Daarna pakte ik het weer goed op. Het was een mooie ervaring.’

Wat is de waardevolste les die je in het leven of bij kickboksen hebt geleerd? ‘Twee lessen eigenlijk. Nooit, maar dan ook nooit mensen onderschatten. Iemand die er als een pannenkoekenbakker uitziet, kan bijvoorbeeld heel goed boksen. De tweede les is: altijd gedreven zijn. Niks komt zomaar uit de lucht vallen.’

In welke ronde ga je je tegenstander neerslaan?
‘Ik wil een mooie wedstrijd; een goeie beukpartij neerzetten. Ik wil dat mensen kunnen genieten, dus ik ga gewoon knallen.’

Tekst: Fatima Yousif
Foto’s: Jan Edwin Geertsma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *