Juwelier Copini: Het avontuur tegemoet

Ooit reizende kunstenmakers, nu al meer dan 100 jaar naam en faam in Leeuwarden. Een familie met een verhaal dat leest als een boek. Komt dat zien… Benvenuto!!    

Het avontuur tegemoet
Ooit kwam hun voorgeslacht als reizende kunstenmakers uit Italië via onder andere Duitsland en Polen naar het noorden. Onderweg voerden ze hun kunsten op. Koorddansen en paardenspel. Wervelend en vervaarlijk! Reizend langs de grote steden en langs de Noord-Europese hoven. Ze traden op voor onder andere de koning van Westfalen, voor burgers, boeren en buitenlui. Op kermissen en met carnaval. Ondernemende lieden die de concurrentie in Noord-Italië achter zich lieten en wegtrokken, het avontuur tegemoet.

Kunsten
Zo’n 200 jaar geleden werd Alessandro Copini, zoon van de koorddanser Filippo Copini niet meer opgehaald bij zijn bewaarhuis… De reden blijft verborgen. Uit zijn nageslacht vormden zich families waarvan sommige zich bekwaamden in andere kunsten. In de ambachten van horlogemakers en goudsmeden, juweliers of opticiens.

Ambacht
Vandaag de dag laten ze bij Juwelier Copini nog steeds hun kunsten zien! Vertaald in ambachtelijke en eerlijke kennis op hun vakgebied. Het is alleszins de moeite waard om de winkel te bezoeken. De brede collecties, de merken, de vakkennis. Geweldige aftersales service en zorgvuldig en ambachtelijk uitgevoerde reparaties. En wie vermaakt zich nou niet in een juwelierszaak?

Komt dat zien!

Tekst: Copini
Foto’s: Copini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *