Café de Bak & Proefverlof vieren feest

Het is feest in de Blokhuispoort! Drink- en Eetlokaal Proefverlof is namelijk in augustus 1 jaar geworden en Café de Bak is inmiddels alweer een half jaar open sinds de rigoureuze verbouwing. We kijken terug op een half jaar Café de Bak en een jaar Proefverlof.

Café de Bak is onherkenbaar veranderd, op een positieve manier. De heropening heeft ze veel gebracht. Met een combinatie van toeristen, studenten, werkende mensen, ouders met kinderen en ouderen zijn de gasten meer divers dan ooit te voren. Dit komt mede door het samengaan met dbieb en natuurlijk de aantrekkingskracht van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018. Bovendien komen er veel groepen en bedrijfsuitjes langs

Wanneer wij er zijn, zit het team van de Gemeente Súdwest Fryslân net aan een bakje koffie. Even later gaan ze met de oud bewaarder mee voor een rondleiding door de Blokhuispoort.

En wat vindt de gast?
De gasten zijn eveneens erg te spreken over Café de Bak 2.0. Ze loven de zaak om haar koffie, de uitgebreide lunch- en dinerkaart en algehele ambiance. Het blijkt een fijne plek om te werken en een relaxte plek voor een lunch of een bakje koffie of thee, met een goed boek uit dbieb. Ook de oude details van de gevangenis vallen in de smaak. Dit zijn niet onze woorden, maar die van meerdere gasten die hun mening achterlieten op beoordelingswebsites en social media.

Sterrenteam
Ook ’s avonds is het goed toeven, zowel binnen als op het terras. In de keuken zorgt Robin ervoor dat ze ’s avonds heerlijk eten serveren. Robin is net droog achter de oren, maar is in de keuken van Proefverlof opgeleid door de beste: Chef Willem Schaafsma. Zo weet je zeker dat je sateetje of Hollandse biefstuk van maandag tot en met vrijdag tot in de perfectie bereid wordt. En zaterdag en zondag? Dan kun je bij Café de Bak terecht voor jouw onvergetelijke ‘besloten’ feest!

Een half jaar Café  de Bak in feitjes
We hebben nog een aantal leuke feitjes die sinds de heropening in januari zijn gerealiseerd. Populairste drankje: Koffie.
En hoeveel bakjes zijn er sinds januari geschonken?: op 1 september stond de teller ongeveer op 37.000 kopjes koffie! Populairste lunchgerecht: Blokhuispoortje (soepje, uitsmijter en kroket op brood) Populairste dinergerecht:  Hollandse biefstuk VrijMiBo’s sinds de heropening: 35 Besloten feesten op zaterdagavond sinds de heropening: 15

Drink- en Eetlokaal Proefverlof vierde in augustus haar eerste verjaardag. Zoals eigenaar Hotze Bouma zelf zegt: ‘Het eerste jaar is voorbijgevlogen!’ Om dat te vieren en als bedankje voor het eerste jaar hard werken, ging het hele Proefverlof-team – samen met het Café de Bak team uiteraard – een dag naar het Leeuwarder festival Welcome to the Village.  Als gast genieten we al een jaar van het heerlijke eten en de lekkere wijnen. En niet te vergeten: het terras aan het water. Ben jij al met je bootje aangemeerd? Lees de reviews en je komt er achter dat de gasten zeer te spreken zijn over het restaurant en dat de details het verschil maken. Zo schrijven ze lovend over de kennis en kunde van het personeel, het feit dat er zelfs leesbrillen aanwezig zijn – mocht je die van jezelf vergeten zijn – en valt het eten erg in de smaak. Uitspraken als ‘prachtige ambiance’, ‘gastvrije ontvangst’ en ‘geschikt voor kleine gezelschappen’ passeren eveneens de revue. Met een topjaar achter de rug en het warme welkom van de gasten, zijn ze hier klaar voor nog vele jaren met gewone momenten die toch wel heel bijzonder zijn in Proefverlof!

Wist-je-datje
In een jaar tijd gebeurt er ontzettend veel. Dat levert bij Proefverlof een aantal mooie feitjes op. De volgende resultaten zijn sinds augustus 2017 gerealiseerd.
Populairste drankje:  Wijn, in al haar soorten en smaken. Hoeveel flessen waren dat in een jaar tijd? Heel veel! Maar hoeveel precies, is hen ook een raadsel…
Populairste lunchgerecht:  Poke Bowl (frisse salade)
Populairste dinergerecht:  Verrassing van de kok
Aangemeerde bootjes: zeker 100
Bruiloften sinds de opening: 9

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *