Jazzmuziek vieren tijdens Friejam Jazzfestival

Friejam Jazzfestival Leeuwarden Neushoorn

Jazzmuziek en vijf jaar Friejam vieren tijdens Jazzfestival in Neushoorn

Morgen viert Friejam zijn vijfjarig bestaan met een eigen jazzfestival. Onder andere Stabrina Starke, Bokito Brass Band en Fuse staan op de planken. Verwacht een mix van jazz, klassiek, funk en afrobeat tijdens dit jubileumfeestje.

Friejam kennen we van de vele jazzcafés en jamsessies in Neushoorn en de uiteenlopende workshops die zij organiseren. Opgericht in 2014 is Friejam altijd het platform geweest dat lokaal talent met gevestigde namen verbindt. Ook dat gebeurt tijdens het Jazzfestival. Organisator Hans Ritman zit vol ambitie en wilde graag de tijden van Middelsee Jazztreffen uit de jaren tachtig laten herleven. In het interview dat hij met Jacob Haagsma van de LC deed legt hij uit dat dat nog steeds zijn ambitie is, maar dat hij op dit moment weinig bijval krijgt van concertorganisator Mojo. Als het jazzfestival van morgen aanslaat, wil Ritman graag kijken om het festival in de komende jaren te laten groeien.

Het festival van morgen begint om 19:00 uur en laat jonge talenten optrekken met gevestigde namen als Sabrina Starke, Jorrit Westerhof Trio en Fuse (de huisband van het tv-programma Podium Witteman). Tot slot presenteert Friejam een honderd pagina’s tellend fotoboek met beelden uit vijf jaar Friejam. Al met al belooft dit een prachtige viering van Friejam en jazzmuziek in het algemeen te worden.

Neushoorn | Zaterdag 13 april | 19:00 uur | € 27,50

Het gehele interview door Jacob Haagsma lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *