#GoodFood @Roast

De nummer 1 pijler van Roast is ‘Good Food’. Dit betekent niet alleen goed en gezond eten, maar ook bewust omgaan met haar ingrediënten. Want zo gezegd begint de bewustwording van voedsel een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse samenleving te spelen. Men vindt het steeds belangrijker om te weten waar bepaalde ingrediënten vandaan komen.

Zo serveren ze bij Roast Dry-Aged Hollands weiderund van dubbeldoel koeien. Dit zijn koeien die eerst melk geven en daarna pas gebruikt worden voor het vlees. Waar bij de meeste restaurants standaard friet en salade bij je hoofdgerechten worden geserveerd, kies je bij Roast bewust voor je eigen bijgerechten. Zo voorkomt het restaurant dat er minder eten blijft staan of wordt weggegooid. Al deze kleine beetjes helpen bij het bewust omgaan met voedsel en zo probeert Roast op deze manier haar steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Vlees vs. vegetarisch

Zoals eerder gezegd is men zich steeds meer bewust van de impact van de vleesindustrie en daarin trekt ieder zijn eigen plan. Zegt de één ‘ik eet alleen nog vlees in het weekend’, besluit de ander om volledig vegetarisch en/of veganistisch te gaan leven, het mooie is dat Roast er voor iedereen is. Roast staat natuurlijk bekend om haar vlees gerechten van de grill en de Green Egg, maar dit is niet het enige wat ze hierop grillen. Zo garen ze onder andere ook knolselderij en prei op de Green Egg, waarvan ze dan weer de heerlijkste vegetarische gerechten maken. De vegetarische gerechten die ze serveren zijn niet de standaard gerechten die je vaak op een menukaart ziet. Zo hebben ze nu een gerecht met witte asperges, hazelnoot en raapstelen. Maar ook buiten de kaart om zijn er vele mogelijkheden. Laat van tevoren weten dat je komt eten en ze verzorgen een heerlijke vegetarische en zelfs een veganistische maaltijd speciaal voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *