Foto van Keulen Bijzondere foto’s & verhalen

‘Vorige week hadden we hier nog een stelletje dat hun katten meenam, nu ga ik de stad in voor een familiefoto in de Prinsentuin.’ Van huisdieren, baby’s en kleuters tot hele families; Petra, eigenaresse van Foto van Keulen heeft alles al voorbij zien komen. Hoewel iedere telefoon tegenwoordig een camera heeft laten we de echt bijzondere foto’s maken door een professional. Of we nemen een cursus om het zelf beter te kunnen. Dat levert niet alleen mooie foto’s op, maar ook bijzondere verhalen.

Een echt bijzonder kiekje
De fotostudio op het einde van de Nieuwestad merkt een groei in de vraag naar professionele foto’s. ‘Families bezorgen we graag een leuke dag en een bijzondere foto. We kunnen maximaal zes man in onze studio op de foto zetten, dus met een grotere familie lopen we even de stad door. Laatst kwam hier nog een familie uit het zuiden van het land voor hun foto. Dat is ontzettend leuk want dan kunnen we meteen tour-guide spelen.’ De studio biedt naast groepsfoto’s ook een modelshoot aan. Hier wordt het model eerst door een visagiste opgemaakt, waarna in verschillende outfits de eerste foto’s van misschien wel de nieuwe Doutzen Kroes geschoten worden. Het model wordt geholpen met poseren en leert zo de kneepjes van het vak. ‘Een moeder verraste haar dochter een paar weken geleden. De dochter moest verschillende setjes kleren meenemen, maar er werd haar verder niets verteld. Pas toen ze binnenstapte werd het haar duidelijk. Op haar eerste foto’s kon je de verbazing nog terugzien.’

Denk aan mij, tijdens de koffie
Na de foto genomen te hebben komt de keuzestress. Want je hoeft je foto’s niet mee te nemen in een envelop, je kunt de mooiste ook laten drukken op canvas of op een ander voorwerp. Foto’s worden geprint op allerlei verschillende artikelen: sleutelhangers, kussenslopen, portemonnees, glas of steen en -als bestseller- op een mok.

Leer je camera kennen
Foto van Keulen biedt meerdere cursussen aan om het eigen toestel beter te leren kennen. Ze leggen moeiteloos uit hoe je zonder gebruik van de auto-stand mooie foto’s kunt schieten met je eigen toestel. ‘We kennen zo goed als elk toestel en leren je graag alle functies van de knoppen.’ Maar ook diepgaande cursussen worden goed bezocht. Hier leren de cursisten alles over sluitertijden, diafragma’s en meer. Nu de zomervakantie weer voor de deur staat, kiezen veel klanten voor een opfriscursus, om goed voorbereid de zon tegenmoet te reizen.

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Foto van Keulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *