Welcome to The Village innoveert met DORP

Studenten, ondernemers, kunstenaars en wetenschappers verzamelen zich op DORP. In ons innovatie-dorp werken studenten en young-professionals samen een week aan een betere wereld op het festivalterrein van Welcome to The Village. Diverse circulaire uitdagingen worden getackeld, met als eindresultaat een prototype dat getest wordt op het festival!

DORP is een praktische opmaat naar een circulaire economie in 2050. Hier wordt gewerkt aan een wereld die energieneutraal is, waar afval een grondstof is en elke druppel water opnieuw gebruikt wordt. Innovators krijgen in DORP de ruimte om ideeën eerder te testen in het innovatieproces. Het idee hierachter is even simpel als ambitieus: als een idee werkt in de tijdelijke mini- maatschappij van DORP, dan kan het ook in de echte wereld toegepast worden.

Wat de DORPelingen gaan testen tijdens het festival kan van alles zijn. Ze
krijgen enorm veel vrijheid voor het uitwerken van hun circulaire innovatie. Uiteraard onder begeleiding van DORPcoaches en topexperts.

In eerdere edities is er al een insectenburger ontwikkeld, wist de Britse startup ‘Comp- A-Tent’ het business model voor hun recyclebare tenten te herzien en bouwde startup ‘Puzzle Peace’ succesvol het prototype van hun modulaire meubels.

Buiten het feit dat DORP in het teken staat van het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, is het ook een gigantisch leuke week met het festival zelf als prachtige afsluiter. Ben jij dit jaar Welcome to the Village bezoeker? Breng dan zeker ook een bezoekje aan het DORP.

Tekst & Foto’s: Welcome to The Village

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *