Familiebedrijf HANA in volle bloei

In het Aziatisch fusion-restaurant HANA laat Kai To trots zien hoe het restaurant er na de verbouwing uitziet. De roze kersenbloesem boompjes en de ronde sterrenhemel aan het plafond vallen direct op bij binnenkomst. De bar achterin is zo goed als klaar, er moet alleen nog een paneel geschilderd worden. Voorin zijn nieuwe tafels en stoelen geplaatst en de muren zijn in de trendy kleur zwart geschilderd. Er worden nog witte kersenbloesem boompjes geplaatst en schilderijen aan de muur gehangen. En voor de zomer wordt het terras nog aangepakt om er meer ruimte te creëren, zodat de gasten straks lekker buiten kunnen eten.

Nog één keer knallen
In mei vorig jaar opende het restaurant de deuren voor zijn gasten. ‘Het idee om dit pand over te nemen komt van mijn vader’, vertelt Kai. Hij heeft de laatste jaren veel met het sushi en fusion concept gewerkt. Voordat hij met pensioen gaat, wil hij toch nog één keer knallen. Hij vroeg of mijn broer en ik samen met hem dit restaurant op wilde zetten.’

Sterk familieconcept
Ze werken met het hele gezin in het restaurant. ‘Mijn vader is chefkok geweest en is onmisbaar in de keuken. Hij maakt alle woksauzen zelf en doet de voorbereiding’, aldus Kai. ‘Mijn broer staat bij de sushibar als chef en begeleidt leerling-koks. Ik stuur de bediening aan en mijn moeder de bar en het afhaalgedeelte. Zo heeft elk familielid een eigen afdeling. Dat we het voor elke afdeling goed geregeld hebben, maakt ons bedrijf sterk. Het is echt een familiebedrijf.’

Trots op team
‘We zijn supertrots op het team dat we het afgelopen jaar hebben opgebouwd en getraind’, zegt Kai. We zijn met vijftien man begonnen en nu werken we met het dubbele ervan. We zijn goed op elkaar ingespeeld. We zijn er ook supertrots op dat wij door het harde werken van het hele team ons restaurant goed op de kaart hebben gezet.’

Blijven luisteren naar gasten
De familie To vindt het belangrijk om goed naar hun gasten te blijven luisteren. ‘Uiteindelijk moeten de gasten het eten lekker vinden en het concept hier als geweldig ervaren. We hebben al een klantenkring opgebouwd en we zien dat gasten die terugkomen keer op keer genieten van onze gerechten. Dit geeft ons veel voldoening en daar doen we het voor. We vernieuwen de menukaart van tijd tot tijd. De gerechten die veel besteld worden, blijven we vanaf. Daar komen de gasten speciaal voor terug. Populaire gerechten zijn de sushirollen en de geflambeerde nigiri’s in combinatie met de warme gerechten die we serveren met de woksauzen van mijn vader. Daarnaast hebben we een ruim aanbod van wokgerechten. Bij ons is er genoeg keus voor iedereen.’

Vega(nistisch) en glutenvrij
Er was veel vraag naar vega(nistische) en glutenvrije gerechten bij HANA. ‘We hebben onze menukaart daarop aangepast met een groen blad icoontje op de kaart. Dit wordt erg gewaardeerd door de gasten. Nu weten ze wat ze wel en niet kunnen eten. Er is bij ons heel veel keus voor mensen met een allergie of vega. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er een klant zei dat er niets voor hem bij zat.’

In volle bloei
HANA betekent ‘bloem’. Deze naam is bedacht door de broer van Kai. ‘Een bloem is iets moois, zeker als het bloeit’, zegt Kai. En het restaurant is in volle bloei. ‘Hoe HANA nu loopt, sluiten we niet uit dat er een tweede vestiging komt. Maar eerst willen we onze kwaliteit hoog houden en ons blijven ontwikkelen op gebied van sushi, smaken en gerechten.’

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

4 Reacties op “Familiebedrijf HANA in volle bloei”

  1. wij zijn goed bekend HANA een geweldige restaurant
    Waar de klant op de eerste plek staat.
    De bediening is top het eten is heerlijk
    En de Fam.To zijn geweldige gastheer en gast vrouw

  2. Top restaurant! Alle gerechten hebben hun eigen smaak, dat vind ik in andere restaurants nog weleens anders. Vriendelijke bediening. Hoe druk het ook is, ze nemen de tijd voor je. En Kai kent zijn gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *