Business Club Grou: Een netwerk voor alle ondernemers in Grou

Business Club Grou is een vereniging die al heel lang bestaat. De actieve vereniging heeft als doel dat ondernemers zoveel mogelijk informatie, kennis en producten met elkaar kunnen uitwisselen. Het is een club met een breed scala aan ondernemers. Zo zijn er industrieleden, watersportbedrijven, winkeliers, supermarkten en nog vele andere ondernemers aangesloten bij de club. Op dit moment zijn er rond de honderddertig leden. Wij hebben voorzitter Ivo aan de lijn om ons hier meer over te vertellen.

Dus jij bent de voorzitter?

“Ja ik ben voorzitter, maar er zijn nog vijf leden naast mij. Een secretaris, een bestuurslid als penningmeester en voor de zzp’ers, een persoon voor de horeca en dan hebben we nog iemand voor de winkeliers. De vijfde persoon is specifiek voor de watersport.”

Ivo is ook de eigenaar van Culinaire Groothandel Krikke, een specialist op het gebied van vlees met een eigen ambachtelijke slagerij en leverancier van food- en non-foodartikelen voor de horeca en instellingen in voornamelijk Noord-Nederland.

Hoe balanceer je je werk tussen Business Club Grou en Krikke?

“Ik heb meerdere rollen en ik heb zeker een volle agenda. Maar bestuurder zijn van een vereniging geeft juist ook veel energie. Soms is het best pittig omdat ik met mijn bedrijf aan de horeca lever, is het voor ons op dit moment heel vervelend dat de horeca allemaal de deuren gesloten moet houden. Gelukkig zijn er veel actieve ondernemers die de schouders eronder zetten, maar dat is niet genoeg om al onze personeelsleden aan het werk te houden. Ik hoop dat de cijfers zich positief ontwikkelen en dat de horeca weer mag gaan draaien. Dan kunnen wij als bedrijf ook weer verder.”

Hoe ziet dit jaar eruit door corona?

“Wij hebben bij Business Club Grou heel veel activiteiten. We organiseren normaal gesproken een keer per maand een bijeenkomst. Dat kan een vergadering zijn, een lezing of een bedrijfsbezoek, maar ook kan er een borrel plaatsvinden. In februari hebben wij het nieuwe jaar samen geopend. Dan zie je wel dat er een enorme saamhorigheid is binnen het dorp. Alle ondernemers steken veel energie in elkaar en helpen elkaar waar ze kunnen. De eerstvolgende bijeenkomst die we zouden houden, kon niet meer plaatsvinden vanwege corona. We hebben veel gebeld en gemaild met elkaar en contact gehad met de Gemeente Leeuwarden hoe we ondernemers kunnen helpen. Onze eerste bijeenkomst was daarna via Zoom. Dat is hoe het dit jaar eruitziet.”

Hoe zie je de toekomst voor de bedrijven in Grou?

“In Grou zijn heel veel bedrijven afhankelijk van het toerisme. In de winter gaan we normaal een rustige periode in, waarbij we weer voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Daar zijn we nu ook mee bezig. Iedereen kijkt altijd naar wat er wel mogelijk is en ik weet zeker dat we er volgend jaar samen uit gaan komen, met de club en het toerisme. Dat wordt alleen maar beter. Het glas is bij ons nooit half leeg, maar wel half vol!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *