Stelling: Als er een coronavaccin komt, laat ik me gelijk inenten

Het ontwikkelen van een vaccin duurt normaal gesproken zo’n vijf tot tien jaar, maar in het geval van COVID-19 kan dit wel eens anders zijn. Het is nog niet te zeggen wanneer er een vaccin komt, maar veel partijen zijn volop bezig met de ontwikkeling en het testen ervan.

Zo is vandaag naar voren gekomen dat het AstraZeneca-vaccin in zeventig procent van de gevallen lijkt te beschermen tegen corona. Daarnaast blijkt dat het in de University of Oxford ontwikkelde vaccin effectiever is als er eerst een halve dosis en daarna een volledige dosis wordt toegediend. In dat geval wordt de effectiviteit verhoogd naar negentig procent.

Onlangs bleken ook de vaccins Pfizer en Moderna voor negentig procent te beschermen. Alleen is het nadeel bij deze vaccins dat ze niet op koelkastemperatuur bewaard kunnen worden (wat wel kan bij AstraZeneca), maar bij een temperatuur van -80 en -20.

Er is de hoop dat begin volgend jaar de eerste goedgekeurde vaccins gebruikt kunnen gaan worden. Zou jij je dan gelijk willen laten inenten?

Bron: Nu.nl

1 Reactie to “Stelling: Als er een coronavaccin komt, laat ik me gelijk inenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *