All-you-can-eat Sushirestaurant Tao

Aan de Stationsweg vind je het Japans restaurant Tao. Het all-you-caneat restaurant serveert naast sushi ook vele andere traditionele gerechten. Jintao Pan is  de ondernemer achter het restaurant en vertelt waarom hij heeft gekozen voor Leeuwarden, het concept en de gerechten.

Wat is je achtergrond?

‘Na mijn studie bedrijfskunde kon ik in accountancy gaan werken, maar het bloed stroomt toch waar het niet gaan kan. Mijn ouders hebben jarenlang een Chinees restaurant gehad, dus het zit in de familie. In eerste instantie had ik een Japans restaurant in Groningen, maar daar ben ik uit gestapt. Na een jaar  was er de mogelijkheid in Leeuwarden een nieuwe zaak te starten en dit zag er veelbelovend uit.’

Wat is de reden geweest om een Japans restaurant specifiek op deze plek in Leeuwarden te openen?

‘Ik zag hier markt in. In het westen is het concept al  populair en in het noorden was dit er nog niet. Het was natuurlijk een gok. Ik heb er zelf altijd wel vertrouwen in gehad en met de bagage van de jaren ervoor heb ik de gok gewaagd. Qua pand was het toeval. Ik kwam in eerste instantie naar Leeuwarden voor een andere locatie, maar dat was te klein en de ligging was niet gunstig. De makelaar had dit pand ook beschikbaar en na het zien ervan was ik meteen verkocht.’

Hoe heb je de menukaart samengesteld?

‘In de Randstad is dit concept er natuurlijk al en ik ben daar veelvuldig naar toe gegaan om te proberen. Vanuit die ervaringen heb ik een mix gemaakt. Ik  ben nu vijf jaar en zeven maanden open en dit is de vierde menukaart. Er komt weer een nieuwe kaart aan en wanneer we die samenstellen, kijken we naar de smaak van de klant.’

Op welk gerecht ben je het meest trots en waarom?

‘Dat zijn wel meer. Er zijn een aantal gerechten die het gewoon heel goed doen, zoals de Gamba’s, Beefroll Asparagus en Blackpepper Beef. Maar ook de  klassiekers zoals de California Maki en de Sake Cheese zijn echt hardlopers.’

Waarom heb je gekozen voor een al-you-can-eat concept?

‘Het all-you-can-eat concept heeft zich in het westen al bewezen en in Leeuwarden was er toen der tijd maar een sushirestaurant. En ik heb er voor gekozen niet alleen sushi te serveren, maar dus ook andere gerechten. Leeuwarden is een grote stad en als ondernemer probeer je toch vernieuwend te zijn.’

Tekst: Johan Weitenberg

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *