Bevrijdingsdag in Leeuwarden: wat is er allemaal te doen?

Op 5 mei vieren we weer onze vrijheid. Tijdens het bevrijdingsfestival geniet je van schitterende concerten, heerlijke feestjes, kunst, lezingen en nog veel meer. We zetten even op een rijtje wat er precies te doen is tijdens het Bevrijdingsfestival Fryslân.

Maar voordat we dat doen, raden we je aan om met het openbaar vervoer of met de fiets naar de stad te komen. Leeuwarden is wel goed te bereiken, maar het wordt vast en zeker druk. Voor de meest actuele info en vertrektijden kun je het beste Arriva en NS checken. En kom je toch met de auto? Check dan hier de beschikbare parkeerruimte.

Zeven verschillende podia

Er zijn maar liefst zeven(!) podia waar je geniet van schitterende concerten en heerlijke feestjes. Net zoals voorgaande jaren vind je het hoofdpodium op het Oldehoofsterkerkhof. Hier treden onder andere Froukje, Kraantje Pappie, Son Mieux en De Hûnekop op.

Daarnaast heb je onder andere in de Prinsentuin en op het Mata Hariplein nog andere podia. Omdat er zóveel artiesten en podia zijn, kun je voor het complete overzicht het beste even de line-up bij Visit Leeuwarden controleren.

Activiteiten

Op de Groeneweg wordt van 12.00 uur tot 18.00 uur een platenbeurs georganiseerd. Hier vind je veel pareltjes waarvan je niet wist dat je ze nodig had! Daarnaast wordt er op het Wilhelminaplein de Friese Veteranendag georganiseerd.

Ben je op pad met kinderen? Dan is de Prinsentuin the place to be! Hier wordt van 13.00 uur tot 18.00 uur het kinderfestival georganiseerd. Je kunt onder andere je eigen poezië-posters maken met dichters en illustrators.

Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je bij Visit Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *