Tres Jolie: Tips en interieurtrends van 2024

Ellen Klunder, kleurexpert en verfspecialist, onthult de interieurtrends van 2024, waarbij een rustige sfeer centraal staat. In deze tekst verkennen we haar visie op de trends, de overgang naar natuurlijke tinten en bieden we diverse tips voor een stijlvol en eigentijds interieur.

Ellen merkt een opvallende verandering op: we stappen af van het dominante zwart en maken plaats voor een palet met meer natuurlijke en warme tinten. Zwart is geweest, stelt Ellen vast. “Donkerbruin, vooral in materialen zoals walnotenhout, neemt nu die plek in.”

De keuze voor natuurlijke tinten is naast een esthetische keuze ook een antwoord op de groeiende behoefte aan rust en comfort. “Het gaat om het creëren van een rustige en warme omgeving”, legt Ellen uit.

Organische vormen en populaire seizoenskleuren

Dit wordt versterkt door het gebruik van organische vormen in meubels, die zo de strakke lijnen van de ruimte van een interieur breken. Deze organische vormen brengen een natuurlijke flow en warmte in het interieur, wat bijdraagt aan een ontspannen en uitnodigende sfeer.

Wat betreft de populaire kleuren van dit seizoen noemt Ellen specifiek Cotton Beige en Organic Paper van Pure & Original. Dit zijn kleuren die de basis vormen van veel rustige interieurs. Deze natuurlijke tinten zijn zowel veelzijdig als tijdloos, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met diverse interieurstijlen.

Kalkverf

De toenemende populariteit van kalkverf speelt ook in op deze trend. Kalkverf wint aan populariteit vanwege zijn natuurlijke en milieuvriendelijke eigenschappen en het vermogen met unieke texturen een diepe, levendige kleur te creëren.

“Met kalkverf kun je echt een persoonlijke touch aan je interieur geven”, zegt Ellen. Het biedt een speels effect door de verschillende kleurnuances die aanvankelijk van het licht naar voren komen.

Durf kleuren te combineren

Buiten haar focus op natuurlijke tinten en organische vormen, belicht Ellen eveneens de opkomende trend van het experimenteren met opvallende kleurcombinaties. Ze haalt een voorbeeld aan van een woning waar ze de uitdaging kreeg met donker-mosgroene stoelen en okergele barkrukken tegenover een verrassend lichte keuken te werken.

Ondanks deze aanwezige kleuren, koos Ellen voor een gedurfde mix van Silky Sage, Carnaby Yellow en Piranesi Pink van Annie Sloan. Deze beslissing resulteerde in een onverwacht prachtig effect. “Durf te combineren met kleur, de resultaten kunnen verbazingwekkend zijn”, benadrukt Ellen.

De juiste tools

Ellen benadrukt de belangrijke rol van goed gereedschap in het schilderproces. “Goede rollers en kwasten zijn essentieel.” Ze geeft aan dat het eindresultaat van een verfklus niet alleen afhankelijk is van de gekozen kleur, maar ook van de manier waarop de verf wordt aangebracht.

Volgens Ellen kunnen de juiste schildertools een groot verschil maken in het bereiken van een gladde, professionele afwerking. Ook dragen ze bij aan de efficiëntie en duurzaamheid van het schilderwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *