Supersale bij Clink Pop-up Shop: “Tijd voor iets nieuws”

Leeuwarden barst van de kleine, minder bekende winkels. Zo hebben we bijvoorbeeld de H-vleugel in De Blokhuispoort, de oude gevangenis. Waar vroeger gevangenen zaten, vind je nu kleine winkeltjes. Zo ook in cel 19: Clink Pop-up shop, de winkel van de 29-jarige Claudia. Waar je nu geniet van een heerlijke supersale!

Claudia is opgegroeid in Rotterdam. Ze woont inmiddels al bijna tien jaar in onze mooie stad, waar ze destijds naartoe is verhuisd wegens haar studie. En in die periode is ook haar interesse in ondernemerschap ontstaan, vertelt ze.

“Ik studeerde af in de coronatijd. De winkels moesten dicht en een aantal lokale ondernemers had destijds geen webwinkel. Ik wilde ze graag helpen, zodat we ook in die periode nog makkelijk bij lokale ondernemers konden winkelen.”

Eigen winkel opstarten

Met haar hulpvaardigheid heeft Claudia zich destijds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. “Maar mijn plan was eigenlijk iets te groot”, lacht ze. “Daarom ben ik daarna gaan kijken naar het idee voor een soort verzamelwebshop. De bestellingen ben ik zelf bij de mensen thuis gaan bezorgen. Dat was ontzettend leuk! En ik kreeg er ook veel positieve reacties op. Van zowel ondernemers als de klanten zelf.”

Na een tijdje werd Claudia nieuwsgierig naar meer. “Ik wist niet wat er kwam kijken bij het runnen van een eigen winkel. Destijds was ik ook groot fan van schoenenmerk Rarámuri en ik wilde het merk graag naar Leeuwarden halen. Toen er een cel vrijkwam in de Blokhuispoort, ben ik hier gestart met een eigen schoenenwinkel.”

Supersale

Maar ook in haar eigen cel bleef Claudia niet stilzitten. “Op socialmedia kwam ik veel producten tegen die je bij de winkels in Leeuwarden niet tegenkwam. Die wilde ik graag aan het lokale aanbod toevoegen. Er kwamen steeds meer productthema’s die ik tof vond en zo is langzaam het idee ontstaan voor de pop-up shop.”

Elke drie maanden vond je bij Claudia een wisselend aanbod. “De thema’s van mijn winkel? Ik heb van alles verkocht! Van tweedehands kleding tot zomerartikelen en van een speelgoedwinkel voor jong en oud tot festivalgadgets. De ene keer stond mijn winkel volledig in het teken van zelfliefde en een andere keer van het nieuwe schooljaar. En we sluiten dus af met een supersale van alle voorgaande thema‘s.”

Tijd voor iets nieuws

Supersale? Ja. Want na drie jaar in De Blokhuispoort komt er binnenkort een einde aan de pop-up shop van Claudia. “Ik heb nog zó ontzettend veel ideeën die ik wil gaan uitwerken”, vertelt de winkeleigenaresse dromerig. “Het is voor mij tijd voor iets nieuws.”

Na een korte vakantie stort Claudia zich bijvoorbeeld op een webshop met tassen en sieraden. “Maar ik heb nog wel twintig andere ideeën tussen mijn notities staan. Eerst focussen op de supersale. Hopelijk heb ik op mijn laatste dag alleen nog maar meubilair staan!”, sluit ze grappend af.

Benieuwd naar Claudia en haar winkel? Volg haar hier op Facebook of hier op Instagram. Clink Pop-up Shop is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Je vindt haar in cel 19 in de H-vleugel van de Blokhuispoort.

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *