When life gives you Lazy Lemons…

Winkelend publiek kan even helemaal tot rust komen bij Lazy Lemon. Het restaurant in het voormalig Xenos-pand biedt uitstekend comfort om te genieten van een bakje koffie met vers gebak of een gezonde lunch. Zoek je na een dag shoppen een plek om te dineren? Ook dan staan ze bij Lazy Lemon met een glimlach voor je klaar. Met een eigenwijze naam en een compacte kaart van gerechten met een Aziatisch tintje geniet je hier van apart en gezond eten.

Prachtig canvas

Als je dromen hebt, moet je er alles aan doen om ze uit te laten komen. Dirk Jan Kimsma was jaren actief in het bankwezen, maar het kriebelde al tijden om voor zichzelf te beginnen. Voordat hij in het bankwezen terecht kwam, werkte hij bij uiteenlopende horecagelegenheden; denk aan het Oranje Hotel en de Koperen Tuin. Zijn passie en ervaring komen nu samen in Lazy Lemon. ‘Het voormalig Xenos-pand stond al acht jaar leeg en was een prachtig canvas voor het restaurant dat ik voor ogen had en nu met veel vrienden en kennissen heb mogen verwezenlijken.’ Het is een hippe plek geworden voor iedereen: van studenten tot ondernemers en van grootouders met kleinkinderen tot echtparen.

lazy lemon

 

Ontspannen en gezellig

De kracht van Lazy Lemon zit dan ook in de toegankelijkheid en de eenvoud van het eigenwijze concept. Een van de dingen die opvalt, is dat Lazy Lemon er zowel qua personeel als gasten er voor iedereen is. ‘We hebben veel jongens en meiden aan het werk die moeilijk een plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden. Dit kunnen mensen uit de bijstand zijn, maar ook studenten die een bijbaan naast hun studie hebben. Ik wil die mensen een kans geven om aan het werk te gaan in de horeca. Het mooie is dat veel van hen zich hier ontpoppen tot uitstekende werknemers, allen met hun eigen karakter, maar met oog voor de zaak’, vertelt Dirk Jan ons. De jongens en meiden zijn op hun plek; er heerst een gezellige collegialiteit. Iets dat bijdraagt aan de algehele sfeer van het restaurant. Al observerend, springt ook in het oog dat gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Gasten worden stuk voor stuk vriendelijk welkom geheten en te woord gestaan door het personeel. ‘Het is belangrijk dat de gast zich hier op zijn of haar gemak voelt. Het personeel krijgt daar ook training in. Het kan voorkomen dat iemand niet tevreden is. Dan is het belangrijk dat wij adequaat een oplossing bieden.’ Gezien de grote getalen ontspannen kletsende en werkende mensen in het etablissement, pakken ze het hier goed aan. Dat het hier stijlvol en ‘clean’ is ingericht, draagt verder bij aan de gehele sfeer.

restaurant leeuwarden

Pancakes en burgers

De ambiance is nog maar de helft van het verhaal. De hippe gerechten mogen er ook zijn. Hier komt de eenvoud om de hoek kijken, ze hebben namelijk een compacte kaart. Voor klant betekent dit minder keuzestress en voor het restaurant minder derving. ‘De kaart is gaandeweg bijgeschaafd. Samen met chef kok Ronald Roosjen is de kaart nu geperfectioneerd. Hierbij hebben we goed naar de feedback van gasten geluisterd. De kracht zit vooral in de gezonde en verse gerechten. Mensen die vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm of glutenvrij eten, komen hier goed aan hun trekken.’ Op de lunchkaart springt de Healthy Pancake in het oog. Belegd met humus, oesterzwam, tomaat en olijfolie is het een hartige en eigenwijze pannenkoek. Op de dinerkaart zien we mooie gerechten als de Beet Burger, een bietenburger op een broodje met rommelkruiden, spinazie, tomaat en gembermayonaise, en de Lazy’s Fish Special, gebakken zeewolffilet met een slavink van kabeljauw en citroenbasilicum Hollandaise. Natuurlijk zijn er ook gerechten als The Real Burger, The Tenderloin en Rendang Chicken Bowl voor de vleesliefhebbers.

De Beet Burger

The Lazy Lemon experience

Al met al is Lazy Lemon een hip en relaxt restaurant waar je rustig kunt studeren en werken onder het genot van een bak koffie en vers gebak. Tussen het shoppen door of in je lunchpauze scoor je er bovendien een toplunch, en ’s avonds geniet je er van een gezond diner en een goede cocktail. Ongedwongen genieten, dat is het devies, dat is de Lazy Lemon experience.

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

3 Reacties op “When life gives you Lazy Lemons…”

  1. het ziet er allemaal super gezellig uit,maar is the Lazy Lemon ook toegankelijk voor mensen met een beperking en rolstoel vriendelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *