Weekendtips: Fries Straatfestival, Mooie Zondag & Pride

fries straalfestival leeuwarden 2019

Aankomend weekend is het één en al festiviteiten in de binnenstad. Met het Fries Straatfestival, Lekker! Leeuwarden, Pride Leeuwarden en Mooie Zondag ontkom je niet aan enorm gezellig weekend. De weersvoorspellingen zien er in ieder geval goed uit.

Fries Straatfestival
Gehele binnenstad | vr 24 mei t/m zo 26 mei

Het Fries Straatfestival zet ieder jaar in het laatste weekend van mei de binnenstad op stelten. Van straattheater tot livemuziek en van kinderactiviteiten tot straatkunst. Het spektakel begint vrijdagmiddag met lokale artiesten en secret show en eindigt zondag met lekker eten en de Prinsentuinconcerten. Check voor het volledige programma hun website en het blokkenschema!

Pride Leeuwarden
Grachten van Leeuwarden | zaterdag 25 mei

Lekker jezelf zijn en feestvieren. Daar draait het om tijdens Pride Leeuwarden 2019. Eigenlijk vier je tijdens deze botentocht de liefde. Of dat nu vanuit een bootje of vanaf de kant is. Genieten doen we allemaal. Meevaren kan, dat kost € 25,00 p.p., maar dan ben je ook van alle gemakken voorzien met een act, muziek, een koelbox en lekkere hapjes. Check voor meer info het Facebookevenement.

Mooie Zondag
Gehele binnenstad | zondag 26 mei

Elke laatste koopzondag van de maand is het Mooie Zondag in het centrum van Leeuwarden! Een dag volop vermaak voor de kleine en grote stadsbezoeker. Samen met winkeliers, ondernemers, horeca en culturele instellingen wordt er maandelijks een programma samengesteld. Ook deze keer staat er weer van alles op het programma zoals een Street Art Tour, muziek, workshops en meer. Check hier het volledige programma!

Lekker! Leeuwarden
Gouverneursplein | zondag 26 mei

Wil je het weekend met lekker eten eindigen? Dan zit je gebakken tijdens Lekker! Leeuwarden! Restaurants als Lazy Lemon, TOTT, Wijnlokaal Bij de Mannen en meer doen mee, dus van hen kun je heerlijke gerechtjes proeven. Daarnaast ontbreekt het niet aan livemuziek om het geheel nog meer sfeer te geven. Kom lekker eten en geniet van al het lekkers uit Leeuwarden. Meer info vind je hier.

Foto: Theo de Witte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *