Uit het leven gegrepen

Al bijna dertig jaar kunnen we niet om Het Leven heen. De gezellige huiskamer is een plek om tot rust te komen met een krantje en een bakje koffie of thee en een plek om heerlijk te lunchen en te dineren. Sinds mei dit jaar is René van Dijk de nieuwe eigenaar van het eetcafé en dat betekent verandering, of toch niet?

René

Het Leven is laagdrempelig en staat bekend om de huiskamerlijke sfeer en het voortreff elijke eten. De keuken heeft een hoge standaard en ze dagen zichzelf graag uit om eigenwijs, maar lekkere gerechten te maken. Toen René het eetcafé in mei overnam wilde hij eerst kijken hoe de zaak loopt en vooral kijken hoe het in de markt staat. Zijn observaties zullen niet resulteren in een compleet ander concept. Nee, het eetcafé heeft namelijk een sterk, eigen smoel en René wil deze vooral versterken en fi netunen. Natuurlijk wil hij er ook een stukje van zichzelf instoppen. Met dertig jaar horeca-ervaring variërend van ‘natte horeca’ tot hotels weet hij van wanten. Hij hunkerde al een tijdje naar een nieuwe food horeca uitdaging en met Het Leven heeft hij die.

Op eigen wijze

De belangrijkste eigenschappen van Het Leven blijven intact: de eigenwijze inslag blijft, zowel in het menu als de ongedwongen setting en de vlotte, informele bediening. Je kunt bij hen terecht voor de lunch en het diner, maar ook voor een kopje koffi e of thee met een schaaltje koekjes van het huis, gewoon omdat dat erbij hoort. De lunch is goed aan hun besteed met eigengemaakte soepen, dagvers brood, belegde sandwiches, diverse salades en een Croque Monsieur of een Italiaanse tosti.

Voorproefje

En het diner? Ook dat zit wel goed. Alle gerechten worden vers in eigen keuken bereid. Je hebt ruime keuze en begint bijvoorbeeld met een voorgerecht als de Terrine van Eend met geroosterd buikspek en een glacé van ketjap, gember en sterrenanijs of Gemarineerde Zalm met wortelhangop en ingelegde groenten. Vervolgens kies je uit hoofdgerechten met vis-, vlees- en vegetarische gerechten. In het oog springen de Makreel uit de oven met gemarineerde bietjes en balsamico, Vlees Proeverij met pepersteak, venkelworst en kip Stroganoff en de Curry van pompoen en zoete aardappel met amandelen en naanbrood. Het diner maak je compleet met een heerlijk zoete desserts zoals Vanille-ijs met chocoladesaus en brownie crumble of Speculaas Taartje met amandelspijs, peer en rum-rozijnen-ijs. Eerlijk, dit is enkel een voorproefje van wat het eetcafé heeft te bieden. We kunnen enkel concluderen dat je Het Leven vooral zelf moet ervaren.

Druifstreek 57-59
T: 058 212 2670
eetcafehetleven.nl 
Facebook: Eetcafé het Leven 

Foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *