POLL: Welke maatregel heb jij de meeste moeite mee?

Helaas geen groot evenement als Hemels in de komende drie weken. De horeca en supermarkten moeten om 20:00 uur dicht. Het Cambuurstadion blijft leeg. Kappers en winkels mogen maar tot 18:00 uur open. Maximaal vier personen tegelijk, per dag, bij je in huis. Thuiswerken. Zelfs niet even bij je kind langs de zijlijn staan, als die met dat blije koppie achter een bal aan rent. Ook de 1,5 meter regel is terug van weggeweest en dat allemaal al vanaf morgen 13 november om 18:00 uur.

Vrolijk worden we er niet van. Maar dat het noodzakelijk is, daar moeten we de experts dan maar weer op vertrouwen. Drie weken gaan we dus in een nieuwe lockdown. Na deze 3 weken, zal er ook het één en ander veranderen. Voornamelijk wordt er gekeken naar de QR-codes en de 2G en 3G modellen. Gerichte maatregelen met als doel om de gevaccineerden en ook zeker de ongevaccineerden te beschermen. Ondernemers krijgen bijvoorbeeld straks de keuze of ze wel of niet ongevaccineerden, met negatieve test, naar binnen laten. Maar daar zullen ze in Den Haag nog druk over vergaderen.

Het feit is natuurlijk wel dat we zo snel mogelijk van de corona af moeten. Of er in ieder geval mee leren leven. Het zorgpersoneel moet verlicht worden. Onze gezondheid staat hoog in het vaandel, ook bij het OMT, Rutte en de Jonge. Wij zijn erg benieuwd wat jij vindt van de nieuwe maatregelen. Wij kunnen er niets aan veranderen. Maar wel ons best doen om verspreiding te voorkomen. En ook kunnen we het er natuurlijk mee eens of juist oneens zijn. Hoe denk jij er over? Waar kijk jij het meest tegenop?

Welke maatregel is voor jou het moeilijkst om te handhaven?

7 Reacties op “POLL: Welke maatregel heb jij de meeste moeite mee?”

 1. Ik heb er de meeste moeite mee dat mensen zich weigeren te laten vaccineren omdat ze allerlei achterlijke redenen hebben bedacht waardoor ze hun hakken in het zand zetten. (Let goed op, zij die dit om medische redenen niet doen, begrijp ik helemaal.) Al deze maatregelen, of ik ze nu wel of niet ‘moeilijk’ vindt hadden niet bedacht hoeven worden als die 15 procent van de bevolking hun hersens eens ging gebruiken. En ja, ik kreeg covid vlak voordat de vaccinaties startten en leef nu (helaas long covid gekregen, geloof me, dat wil je niet hebben) in een hel. Mensen die roeptoeteren over vrijheidsbeperking moeten mij eens vragen hoe mijn vrijheid door zo ziek te zijn is beperkt. Is er ook een vakje in deze poll waar ik dit aan kan klikken? Nee dus, ook deze poll werkt alleen de anti’s in de hand. Lekker domme opmerkingen plaatsen in de fbdraad. Nou, wat mij betreft hebben ze al genog podium.

 2. Vooral buitensportevenementen en met name waar iedereen op een vaste plaats zit en bij de toegang het CoronaToegangsBewijs wordt gecheckt.
  Verder alle lokatie waar mensen een vaste zitplaats hebben en het CTB wordt gecheckt.

 3. Testen voor zwemles en voetbal wedstrijden voor mijn kinderen vind ik echt bizar.
  Mijn dochter mag ook niet alleen het bad verlaten en zichzelf aankleden dus ik ben verplicht te testen

  Voetbal idem.
  Mega groot voetbalveld met wel 5 meter afstand als t moet.

  Ik mag 2x per week testen voor toegang.
  En als 2g komt ben ik verplicht te vaccineren (voor mijn kinderen)

 4. Bied beter voedsel aan in de supermarkten, stop plofkip en plofvarken en bestrijdingsmiddelen.
  Ga gezonder leven! en zorg voor ziekenhuisbedden en het personeel.
  ga niet alles wegbezuinigen.
  En ‘ademvrij’ zorg goed voor je zelf , weet dat het in het leven nietvalleen om geld gaat, 🙏

 5. Ik vind t schandalig dat er eerstelijns medicijnen verboden zijn door de regering. Deze hebben hun werking bewezen maar mogen niet ingezet worden omdat het vaccin anders niet op de markt gebracht mocht worden in het eerste jaar van een ziekteuitbraak. Wellicht zouden de ic s niet overbelast hebben hoeven raken bij inzet van deze middelen.
  Het gaat dus niet om de volksgezondheid maar om de invoering van een controlesysteem wereldwijd. Daar trappen we alleen in als we goed bang gemaakt worden en daar is alles op gericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *