Glip de gevangenis in

Beleef het ultieme waterplezier bij Drink & Eetlokaal Proefverlof. Na een dag varen door de grachten van Leeuwarden stap je vanuit je boot zo het terras op. Na het genieten van een cocktail, hapje of volledig diner vaar je weer verder. Natuurlijk is het drinken eetlokaal ook te bereiken vanaf de vaste wal. De (Blokhuis)poort staat voor iedereen open.

Geboeid

Bij Drink & Eetlokaal Proefverlof geniet je van pure gerechten, gemaakt van lokale ingrediënten. Met welk doel je ook binnenstapt, er is altijd een geschikte plek voor je. Op het terras en in het restaurant geniet je van een kop koffie tot een uitgebreid driegangenmenu. Maar als je wat anders wilt kan dat ook. Bij cel-dining eet je in je eigen privécel; een mooie locatie voor een vergadering of een romantisch diner. Reserveer wel even, want dit zijn cellen waar iedereen opgesloten wil zitten. Vind je dit niet boeiend genoeg? Kies dan voor een avond geboeid eten. Op zo’n avond zit je echt aan elkaar vast en leer je je partner pas goed kennen. Mocht je nu even niemand kunnen vinden om mee uit eten te gaan kun je altijd nog aanschuiven aan de inmatetafel En als je nog meer wil weten over de gevangenis leidt een oudgevangenisbewaarder je rond door het complex. Iedere gedetineerde wil natuurlijk niet dat zijn proefverlof stopt, voor de gasten van deze gelijknamige eetgelegenheid is dat precies hetzelfde.

Café De Bak

Zoek een boek uit en ga meteen de bak in! Nee hoor, lezen is niet strafbaar maar wordt zelfs aangemoedigd. Café De Bak zit naast de nieuwe Leeuwarder bibliotheek dbieb. Je kunt dus genieten van een ‘bak’ koffie én een boek of tijdschrift uit de bieb. Aan de stamtafel heb je écht het huiskamergevoel. Op vrijdag is er steevast een Vrijmibo, zodat je de drukke werkweek goed afsluit. Je kunt ook kiezen voor een Bakhap (9,-) of een heerlijke lunch.

Bruiloften & Partijen

Vier je bedrijfsfeest, verjaardag of bruiloft op deze unieke locatie. Met plaats voor 50 tot 200 ‘bajes’ gasten en een intieme sfeer geef je hier een crimineel goed feest. Dit bijzondere café is één van de weinige locaties in Leeuwarden die zelfs op zaterdag- en zondagavond af te huren zijn.

Blokhuisplein 40
T 058 302 05 00
cafedebak.frl
Facebook

Blokhuisplein 40
T 058 302 00 30
proefverlof.frl
Facebook

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Lucas Kemper & Simon van der Woude

1 Reactie to “Glip de gevangenis in”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *