Willem zet Eindeloos zelf op de kaart

Eindeloos-1

Restaurant Eindeloos is in de vertrouwde handen van de meest markante horecaondernemer van Friesland: Willem Schaafsma. De jury die deze markante titel toewist oordeelde: “In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega’s en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.” Als je dit leest weet je nog niets, maar het komt erop neer dat chefkok, patron en slagerszoon een heel eigen visie heeft hoe Nederland zou moeten eten. 

En die visie verkondigt hij waar en wanneer dat maar kan! De vijf geboden van Willem luiden als volgt: 1. Gij verdient beter eten. 2. Een dier moet een goed leven hebben. 3. Groente moet tijd hebben om te groeien.  4. Vis moet duurzaam worden gevangen. 5. Goed voedsel mag niet worden verkwist. Een gedreven persoon dus, die u graag laat proeven wat voor heerlijkheden er allemaal uit de regio komen.

Maar niet deze vijf geboden zijn slechts een deel van de succesformule van Eindeloos. Ook de netwerkkwaliteiten van Willem werpen vruchten af. Zowel op provinciaal, landelijk als internationaal niveau. Kijk maar naar de raamstickers bij de ingang van het restaurant. Daaruit blijkt dat Eindeloos nauw samenwerkt met allerlei kokgildes en andere gastronomische clubs. Daarnaast zet Willem Schaafsma zich in voor de stichting Lost Animals. De Friese stichting Lost Animals heeft als doel het identificeren van knelpunten in de vleesketens en oplossingen te promoten die verspilling en transportleed voorkomen. De stichting wil dierenleed en verspilling van goed vlees van zogenaamde verloren dieren voorkomen en het vlees terug op het bord krijgen. Daartoe werkt de stichting samen met regionale melkveehouders, veehandelaren, slachters, slagers en restaurants. Een nobel streven! En het draagt er allemaal toe bij dat de gasten hun diner met smaak blijven nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *