Salon C: de thuisbasis voor jouw haarverzorging

Hoewel haar familie niet in de schoonheidsbranche zit, was het voor Larissa al van jongs af aan bekend dat ze kapster wilde worden. “Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om iets anders te doen.”

Salon C bevindt zich in een sfeervol omgebouwd woonhuis in Leeuwarden dat meer aanvoelt als een thuis dan een traditionele kapsalon. De salon is bewust klein gehouden om een persoonlijkere en intiemere sfeer te creëren. In tegenstelling tot grotere salons waar Larissa voorheen heeft gewerkt, staat hier het individuele contact met klanten centraal. Het gaat niet alleen om het leveren van diensten, maar ook om het creëren van een ontspannen sfeer waar klanten zich thuis voelen. “De salon groeide gestaag met een groter team, waardoor de persoonlijke touch die ik voorheen gewend was langzaamaan verminderde.” Larissa heeft toen twee opties overwogen; voor zichzelf beginnen of bij een andere salon gaan werken. “Ook al was het nooit per se mijn ambitie, ik heb toen toch besloten om een eigen salon te gaan beginnen.”

Naamsbekendheid

De keuze voor de naam ‘SALON C’ is doordacht; de C staat voor Cut & Color. “Met de naam wil ik nieuwsgierigheid prikkelen en de stereotypen van traditionele kapsalonnamen vermijden.” Larissa hoefde nooit echt actief aan naamsbekendheid te werken. Het gebeurde min of meer vanzelf. Ook kijkt ze niet meer verrast op van klanten buiten Friesland. Het is al meerdere keren voorgekomen dat mensen vanuit Zwolle of Groningen speciaal naar SALON C afreisden. Sinds de opening is de agenda vrijwel continu volgeboekt.

Wat betreft diensten bieden Larissa en haar team, waaronder Amarins en stagiaire Jeanine, meer dan alleen knippen en kleuren. Ook zijn ze gespecialiseerd in het zetten van hairextensions. Deze service vormt inmiddels een aanzienlijk deel van de afspraken, 50% van de afspraken bij SALON C bestaan uit het zetten van deze verlengende en/of verdikkende haarmethode: Hairweave.

Hairweave

Deze Hairweave-methode onderscheidt zich doordat de extensions geplaatst worden via een vlechtje en flexibel draad. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van plakken, lijmen of verhitten. Door dit vriendelijke proces behoud je de gezondheid van je eigen haar. De dunne en flexibele aanzet van de weavebanen zorgt voor een platte bevestiging, waardoor je gemakkelijk een hoge staart of knot kunt dragen zonder zichtbare bevestiging. Afhankelijk van de haargroei blijven de vlechtjes 6 tot 8 weken zitten en kan je de weavebanen hergebruiken door ze in de salon weer omhoog te laten zetten. Met goede verzorging gaan de weavebanen minimaal 7 tot 12 maanden mee.

Beter dan Olaplex

Als je denkt aan goede haarproducten, denk je al gauw aan Olaplex. Olaplex is een haarverzorgingsmerk dat de haarstructuur versterkt en beschermt tijdens de chemische behandelingen van je haar. Ook Larissa is met dit merk bekend, maar sinds kort hebben ze een nieuw merk in de salon; K18. “Dit merk hebben we nu vier weken en het is echt een gamechanger. K18 is in staat om in 4 minuten het haar permanent te herstellen. Daarnaast is K18 ook beter voor de hairextensions. Waar Olaplex de hairextensions kan uitdrogen, doet K18 dat niet.”

Doelen behaald

De doelen die Larissa voor ogen had zijn inmiddels met 14 jaar in het kappersvak behaald. Verdere doelen vindt ze moeilijk te benoemen. “Ik leef in het nu, altijd al gehad. We zien wel wat er op mijn pad komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *