Bar Zelle: een stukje Ibiza in Leeuwarden

Het avontuur begon in Dokkum, waar Astrid en Sebastiaan in 2018 de deuren openden van een tapasbar. Vijf jaar later hebben ze de charme van Dokkum ingeruild voor Leeuwarden, en is Bar Zelle getransformeerd tot veel meer dan een typische tapasbar. Met invloeden van Ibiza en gerechten die smaken naar vakantie is Leeuwarden een hotspot rijker.

De Leeuwardense Astrid besloot in 2018 haar eigen restaurant te openen. “We konden alleen hier, in Leeuwarden, geen passend pand vinden. Ik startte net, dus durfde een groot pand niet aan, en toen zijn we verder gaan kijken in Dokkum. Een charmant pand stond hier te huur en bood eigenlijk de perfecte kans.”

Ondanks de onzekerheden van de corona tijd wist Bar Zelle zich staande te houden. “We hebben van alles meegemaakt natuurlijk! Van restaurant naar afhaal- en bezorgservice. Maar Leeuwarden bleef altijd in ons achterhoofd zitten.”

Terug naar Leeuwarden

In de zomer van 2023 werd Bar Zelle in Dokkum verkocht, en vanaf eind juli begon de renovatie van het nieuwe pand in Leeuwarden. “Het was redelijk donker ingericht waardoor het klein oogde, dus het was spannend of alles hierin zou passen. We keken verder, maar eigenlijk liet het pand en de locatie mij niet los, dus ben ik nog een tweede keer gaan kijken. We hebben een interieurplan laten maken en toen we zeker wisten dat het allemaal zou passen, hebben we het gedaan! Al was het nog steeds spannend toen we begonnen met verbouwen.”

De voormalige theewinkel werd omgetoverd tot een sfeervolle zaak met Ibiza-vibes in combinatie met Mediterrane invloeden. “In grote lijnen staat alles er, maar het wordt nóg gezelliger! Alles wordt nog meer aangekleed en knusser.“

“Nu is het binnen al een hele fijne plek, en dat wordt in het voorjaar uitgebreid met een terras aan de gracht. ”En we willen straks met leuke specials gaan werken voor wat afwisseling op de kaart. Ideeën zijn er genoeg! Hopelijk doen we hier straks leuke vrijdagmiddagborrels met lekkere pinchos. Maar eerst willen we dat dit goed staat en loopt. Warmdraaien en dan verder.”

Margaretha Zelle

De naam ‘Bar Zelle’ werd behouden. “Het is de achternaam van Margaretha Zelle, Mata Hari. Maar het linkt voor ons ook naar ‘gezellig’. We hebben getwijfeld of we het moesten veranderen, maar het pakt ons nog steeds en ook de mensen die hier komen hebben het erover. Het blijft plakken en wekt nieuwsgierigheid op.”

“Bij Bar Zelle draait alles om no-nonsense genieten in een ontspannen sfeer. De sfeer is los, de kaart omvangrijk en het ademt het laid back gevoel van een vakantie eiland. “De kaart is geen typische tapaskaart. We hebben tapasgerechtjes, maar ook broodjes, pasta’s en pizza. Je kunt hier ook binnenstappen voor een kop koffie met wat lekkers, een zomerse cocktail, borrel of een goed glas wijn.”

“Laatst was ik hier aan het werk achter mijn laptop, en toen dacht ik, het is hier ook lekker werken! Regelmatig zijn er in de ochtend al gasten die rustig bezig zijn achter hun laptop, genietend van een lekkere chai latte of een cappuccino. Zoals ik al zei; niets moet hier, alles mag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *