Marley’s is het beste maatje van de horeca

Bartender, restaurantmanager, event-organisator, interieur-designer… Jelmer Hogerhuis draait al ruim 20 jaar mee en is gepokt en gemazeld in de horeca. Geen wonder dat de alleskunner vaak als ‘vraagbaak’ werd gebruikt. ‘Jelmer ik zit met een probleem… Hoe zou jij dat doen?’, ‘Ik kom vanavond personeel tekort, kun je bijspringen?’ De vragen kwamen op een gegeven moment van zoveel kanten dat Jelmer op het idee kwam om een eigen bedrijf op te zetten, een eigen horecaservice.

‘Tijdens een reis door Azië, samen met mijn vriendin José, kreeg ik de geest’, lacht Jelmer. ‘Horecaondernemers en particulieren een oplossing bieden voor hun horecavraagstuk, dat was de insteek.’ Over de naam hoefde Jelmer niet lang na te denken. ‘Op een perfect strand in de Filippijnen, genietend van de gastvrije bediening, begint de huisband ‘Three Little Birds’ van Bob Marley te spelen. ‘Don’t worry ’bout a thing, cause every little thing is gonna be alright…’ En dat is voor mij precies waar het om gaat. Bovendien bekt de naam lekker.’

‘Of je nu op zoek bent naar iemand die professioneel mee kan draaien in de bediening of iemand die de catering kan coördineren tijdens je personeelsfeest, samen zoeken we naar de beste antwoorden op jouw horecavragen. Mede door ons grote netwerk van horecavrienden biedt Marley’s vakmanschap op die momenten dat het extra nodig is. Overigens verzorgen wij ook workshops en trainingen. Geen saai gedoe, maar leuk en leerzaam. Ik doe dingen net even anders dan anderen. Ik ben creatief, zowel in de trainingsmethodes als in het creëren van chalkboard-designs.’ Dat laatste hoeft zeker geen toelichting. Wie in Leeuwarden de horeca bezoekt, ziet overal de opvallende krijtborden van Jelmer. ‘Het mooie van krijtborden is dat ze makkelijk te bewerken zijn. Verandert er iets op je kaart of serveer je nieuwe producten dan kun je dit met krijt heel gemakkelijk kenbaar maken. Bovendien ziet het er funky uit.’ De customized chalkboards zijn uniek in hun soort, omdat Jelmer zijn stijl aanpast aan de sfeer en uitstraling van je zaak. ‘Als jij een grote bal gehakt in krijt op je muur wilt, is dat geen probleem!’ lacht Jelmer.

20160513-img_5122

Ondanks dat hij druk is met zijn veelzijdige werkzaamheden voor Marley’s staat Jelmer ook ‘gewoon’ nog wekelijks achter de bar op zijn vaste plek: Café De Stee. ‘Als horecaman kun je niet zonder je eigen barretje. Bovendien zijn Arman en Ilva, de eigenaren van De Stee, naast bevriende liefhebbers voor mij ook de ideale partners om te sparren over hoe we de horeca tot een nóg hoger niveau kunnen tillen. Zo is ook de horecaquiz ontstaan. Een uniek concept waarbij De Stee en Marley’s een quizavond voor de horeca organiseren. De vragen gaan over alles wat met de horeca te maken heeft: eten, wijnen, bekende chef-koks: noem maar op. Door horecapersoneel tegen elkaar te laten strijden wie de meeste kennis in huis heeft krijg je een competitieve avond waar je ook nog wat van opsteekt. Jelmer bedenkt de vragen en is tevens de host van de horecaquiz. ‘Die strijd is prachtig om te zien, maar het allermooiste vind ik dat iedereen zijn collega’s beter leert kennen op zo’n avond. En laten we eerlijk zijn: horecapersoneel lust ‘m zelf natuurlijk ook graag, die avonden zijn echt top!’

Kortom: Marley’s is jouw allround horeca servicepartner. Door de kennis en ervaring op het gebied van vrijwel alle aspecten van het vak biedt Marley’s een persoonlijke helpende hand precies daar waar het nodig is. En als je je al afvroeg waar je die jongen ook alweer van kende dan weet je het nu: je hebt vast wel eens ergens een biertje bij hem gedronken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *