Buurvrouw & Buurvrouw Bus; de buurtkoelkast voor wie even niets heeft

Een échte oplossing voor voedselverspilling en armoede is er niet zo snel, maar een goed alternatief is er zeker: de buurtkoelkast. Net zoals de mini-bibliotheken die je in verschillende woonwijken ziet, kun je bij de buurtkoelkast zelf eten en drinken halen, maar ook toevoegen. Er staan verschillende exemplaren verspreid door de stad. 

Het idee van de buurtkoelkast komt van de Buurvrouw & Buurvrouw Bus, een organisatie die zich inzet voor een sociale samenleving waarin iedereen meedoet. De buurtkoelkast is er voor iedereen, dus niet alleen voor bijvoorbeeld daklozen. Alleenstaanden, ondernemers die in de knel zitten, wie dan ook: niemand wordt uitgesloten.

Bij Grand Café Z vind je een van de buurtkoelkasten. Haise Bosma, die je kunt kennen van Grand Café Z en van Smart Event Rent zorgt er voor dat ‘zijn’ exemplaar van de buurtkoelkast schoon en gevuld blijft.

Nu de coronamaatregelen weer zijn versoepeld, neemt de drukte in het Z-gebouw ook toe. Dat betekent dat de koelkast vaker is gevuld met bijvoorbeeld overgebleven broodjes van gezamenlijke lunches, donaties van buurtbewoners, maar ook alles dat overblijft van de keuken van Grand Café Z. 

Een overzicht van de buurtkoelkasten vind je op de sociale media van de Buurvrouw & Buurvrouw Bus.

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *