Cambuur heeft goede hoop op betaling eigen bijdrage aan nieuw stadion

De bijdrage van het nieuwe Cambuurstadion: Cambuur heeft goede hoop dat het met skyboxen en ‘een eigen bijdrage’ van supporters, sponsors en horeca de bijdrage kan betalen. 

Tien ton voor het nieuwe Cambuurstadion komt in ieder geval van sponsoren. 7,5 ton komt van een brouweer, die in de vorm van sponsoring wordt terugbetaald. De andere 2,5 ton komt van de KNVB. Daarnaast bekijkt de club of het mogelijk is om bijvoorbeeld een skybox te verkopen of te verhuren, voor een miljoen euro. Dat zou voor de komende vijfentwintig tot vijftig jaar gelden. 

Vier miljoen euro 

De voetbalclub moet zelf vier miljoen bouwen voor ‘afbouw’ van het stadion. Met ontwikkelaar Van Wijnen praat de club nog over de voorwaarden en risico’s. Veel andere afspraken rond het stadion zijn ook nog niet vastgelegd. 

De gemeenteraad is geneigd om akkoord te gaan met een lening van 14 miljoen aan Van Wijnen. Veel partijen voelen zich wel overvallen door de tijdsdruk en de complexiteit van de afspraken. De VVD vroeg alles nog te laten bekijken door de gemeenteaccountant.

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *