Zwembad voorheen Fitland krijgt uitstel van sluiting

Sportschool Fitland aan de Tijsmaweg in Leeuwarden is overgenomen door Basic-Fit. Volgens Basic-Fit past het mooie zwembad op de benedenverdieping niet in hun formule. Ze willen het zwembad daarom per 1 september 2019 sluiten. Sterker nog, ze willen het zwembad volstorten zodat ze de ruimte kunnen gebruiken voor iets anders. Niet alleen jammer voor de klanten van de sportschool, maar ook voor Farhad Ashouri van de Noordelijke Zwemacademie. Hij geeft drie dagen per week zwemlessen in het zwembad. 

Regeling

Farhad Ashouri is het natuurlijk niet eens met de sluiting van het zwembad. Daarom is zijn advocaat een kort geding begonnen tegen Basic-Fit. Deze rechtszaak is uiteindelijk niet doorgegaan omdat Ashouri en Basic-Fit een regeling hebben getroffen. Ze spreken af dat Ashouri het zwembad nog een tijdje mag gebruiken. Voorlopig goed nieuws dus, voor Ashouri en zijn zwemmers. Maar het is de vraag hoe lang de Noordelijke Zwemacademie het hoofd boven water kan houden, want Basic-Fit blijft van plan om het zwembad te sluiten. 

Bron: LC

9 Reacties op “Zwembad voorheen Fitland krijgt uitstel van sluiting”

 1. Erg jammer. Werd ook gebruikt door de fysio. Erg veel profijt van gehad. Ook aqua zwemmen was er een aantal keren per week. Moet toch een andere oplossing zijn.

 2. Ongelofelijk ! Zoveel mensen die baat hebben bij het zwembad en bereid zijn er voor te betalen!! Waar moeten we dan heen! Ik zwem daar voor mijn gezondheid! Was zo fijn sporten en daarna even genieten van het water!!

 3. Het is inderdaad onbegrijpelijk dat een goedlopende sport/wellness accommodatie zomaar kan verdwijnen.. ; als je door ziekte of andere aandoeningen niet meer kan fitnessen, kan je vaak nog wel zwemmen of een praatje maken in en rond de sauna’s. Daarbij geven de sauna’s verlichting bij spierpijn.
  Dat is dus een COMPLETE work-out!
  LAAT HET ZWEMBAD EN DE WELLNESS OPEN BLIJVEN VOOR DE LIEFHEBBERS.

  Het gebouw is te mooi en te functioneel op diverse gebieden, om zomaar voor de helft te verdwijnen.
  Bovendien denk ik dat de andere zwembaden in Leeuwarden de grote toestroom van de afgehaakte (Fitland)leden niet aankunnen..?! (Ca. 2000? Leden)
  Hopelijk blijven deze mensen wel in beweging… ivm onnodig stijgende zorgkosten(?).

 4. Van de 2500 Fitland leden, hebben 1500 leden hun abonnement beëindigd vanwege het verdwijnen van de Wellness. En daardoor vertrekt nu ook 60-70% van alle leden, waarvan ik er 1 ben.
  Dit concept was uniek in heel Leeuwarden, en veel mensen hadden er baat bij, het bracht ook veel gezelligheid want in de wellness kom je laagdrempelig in contact met andere mede sporters. Ideaal voor het herstellen / genezen van blessure of ziekte, en in mijn geval werkte het zeer ontkrampend, pijn dempend met veel stress release . Omdat de wellness er nu niet meer is, laat ik een stoomcabine inbouwen in mijn eigen woning, omdat mijn gezondheids situatie er anders alleen maar slechter op wordt.

  Ik hoop van harte dat de wellness uiteindelijk toch een doorstart mag maken! En met mij hopen alle 2500 leden dat ook.

  Het is de talk of the town, het sluiten van de wellness. Het houdt mensen echt bezig

 5. Het is verschrikkelijk dat het prachtige zwembad dicht moet,vele mensen en ook de kinderen hebben er baat bij.Laat het zwembad en de Wellness a.u.b.open blijven. Ik zwem daar een paar keer per week voor mijn gezondheid en ontspanning en voel mij sinds die tijd een stuk beter bij.Ik en vele mensen met mij zijn er kapot van,Zo,n duur en prachtig zwembad mag niet dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *