Gedupeerden doen aangifte tegen crowdfundingwebsite Dream or Donate

Tientallen Nederlandse en Belgische gedupeerde families, stichtingen en bedrijven zijn van plan aangifte te doen tegen Robert-Jan Mastenbroek, de eigenaar van de plots opgeheven crowdfundingwebsite Dream or Donate. De meeste gebruikers krijgen met geen mogelijkheid contact met Mastenbroek en vrezen dat hij er met hun centen vandoor is gegaan.

Sinds het bedrijf plotseling is opgeheven en zowel de doneerwebsite als de Facebookpagina offline zijn gehaald, is er grote onrust ontstaan onder gebruikers van het crowdfundingsplatform. De gebruikers vrezen hun geld kwijt te zijn. Volgens de eigenaar is hij echter slachtoffer geworden van hackers. Mastenbroek, de oprichter van de website, heeft gezegd dat hij zijn uiterste best gaat doen om ervoor te zorgen dat de donaties toch worden uitgekeerd. ‘Ik vind het verschrikkelijk dat het zo is gelopen en ga een pand verkopen om aan meer geld te komen’, vertelt hij.

Eigenaar ontkent

Robert-Jan ontkent een oplichter te zijn en zegt dat zijn website is gehackt. Criminelen zouden ingezamelde bedragen hebben verhoogd zodat er een verkeerd beeld is ontstaan van de ingezamelde bedragen. Op andere vragen, zoals hoe het kan dat zijn onderneming is opgeheven en uitgeschreven, wil hij geen antwoord geven. Ook op de vraag of hij aangifte heeft gedaan van de hack waar hij over praat, gaat hij niet in.

De Leeuwarder Courant meldt dat een deel van de gedupeerden inmiddels aangifte heeft gedaan. Het is niet de eerste keer dat Dream or Donate negatief in het nieuws komt. Ruim een halfjaar geleden werden naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma Radar al eens Kamervragen gesteld over de commissiekosten die de crowdfundingwebsite rekende voor donaties.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *