Zo heb je Leeuwarden nog niet eerder gezien

historische stadswandeling leeuwarden

Zo heb je Leeuwarden nog nooit gezien! Voor een toerist is het leuk om Leeuwarden te ontdekken, maar ook voor Leeuwarders valt er genoeg te leren over de stad. Daarom is een Historische Stadswandeling door Historisch Centrum Leeuwarden ook zo leuk!

Bij Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) vind je een hele verzameling ‘schatten’ uit de geschiedenis van Leeuwarden. Maar ook in de stad zelf, vind je objecten van historische waarde. Daarom organiseert HCL historische stadswandelingen met gids langs vele monumenten, oude grachten, schilderachtige hofjes en vergeten steegjes. De enthousiaste en deskundige gids vertelt over de boeiende geschiedenis van de stad.

De stadswandeling leidt je langs plekken waar je misschien wel dagelijks achteloos langskomt. Denk aan de Oldehove. Wist jij wel dat het ooit een hele kerk zou worden? Nu krijg je eindelijk het verhaal achter de historische plekken in Leeuwarden te weten en kijk je voortaan met hele andere ogen naar de stad.

Er zijn verschillende wandelingen te volgen. Iedere maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is er de Highlight Tour. Iedere vrijdag kun je ook de Stadhuis Tour volgen, met aansluitend een wandeling naar HCL. Tot slot is er iedere zaterdag de Elfstegentocht langs stegen en binnenterreinen in de binnenstad. Alle tours zijn onder begeleiding van een echte Liwadder gids.

Check voor meer info en tarieven de website van HCL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *