Oldehove en Groene Ster evenementvriendelijker

evenementvriendelijker leeuwarden oldehove

Leeuwarden wordt een stukje evenementvriendelijker. Op zowel het Oldehoofsterkerkhof als op de Groene Ster gaat het een en ander aangepakt worden om het festivals en evenementen gemakkelijker te maken.

Beide locaties zijn al erkende evenementenlocaties in Leeuwarden, maar het college van burgemeester en wethouders ziet in dat het beter kan. Om enerzijds de mogelijkheden te verbeteren en anderzijds milieuvriendelijker te zijn. In het Groene Ster-gebied komen onder andere een transformator, waterkranen, rioolaansluitingen en een glasvezelnetwerk. Zo zijn er voor festivals geen generatoren meer nodig die een hogere CO2-uitstoot hebben dan een transformator. Het glasvezelnetwerk zorgt voor een snelle digitale verbinding.

Sinds jaar en dag staan de hoofdpodia van festivals als Into the Grave, Bevrijdingsfestival en City Proms aan de voet van de Oldehove. Daar lijkt nu verandering in te komen. Aan de kant van het gemeentekantoor worden namelijk twee bomen een paar meter verplaatst, zodat daar ruimte komt voor een (hoofd)podium. Dit zorgt ervoor dat het plein ruimte biedt aan meer bezoekers. OF de festivals vanaf volgend seizoen verplicht hun hoofdpodium op deze plek moeten opstellen is niet bekend. Qua bezoekersaantallen is het een pre, maar aan de voet van de ‘skeve toren’ spelen heeft ook zo zijn charmes.

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *