Drie ton begrotingstekort De Harmonie

drie ton tekort harmonie leeuwarden

De laatste tijd was Neushoorn regelmatig in het nieuws in verband met het structureel tekort van twee ton. Nu blijkt dat Stadsschouwburg De Harmonie met exact hetzelfde probleem kampt. Voor 2019 hebben zij een begrotingstekort van drie ton.

De directie van De Harmonie heeft bij de gemeente een begroting van 3,4 miljoen euro ingediend, echt wil het college van burgemeester en wethouders niet meer dan 3,2 miljoen euro geven. Om dit op te lossen wordt het tekort vanuit reserves aangevuld. Mogelijke oorzaak van het tekort is dat de schouwburg er vanuit is gegaan dat ze dezelfde extra subsidie van drie ton zouden krijgen zoals dat van 2015 tot 2017 en in het Culturele Hoofdstad-jaar 2018 het geval was.

De drie ton is nodig om de begroting voor 2019 rond te krijgen, bovendien om de gemeentelijke opdracht uit te kunnen voeren. Daarom is er besloten het dit jaar vanuit de reserves aan te vullen. Volgens wethouder Sjoerd Feitsma is die ruimte er. Echter, voor 2020 wordt er geen extra geld beschikbaar gesteld. Tevens wordt er aangestuurd op een samenwerking met de buren van Neushoorn.

1 Reactie to “Drie ton begrotingstekort De Harmonie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *