Veel belangstelling voor heropening Albert Heijn XL Leeuwarden

albert heijn xl vernieuwd

Hypermoderne supermarkt met het nieuwste winkelconcept

De Albert Heijn XL aan de Tynjedijk in Leeuwarden is weer open. De winkel van 3.000 m2 is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.

Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Ook zijn er meer zelfscankassa’s waardoor het afrekenen sneller gaat. Alles binnen in de Albert Heijn XL is met respect voor het milieu verbouwd. De winkel heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op.

Er was veel belangstelling voor de heropening. Het eerste uur brachten er naar schatting zo’n 1.000 mensen een bezoek aan de winkel. Ze waren onder de indruk van alles wat de vernieuwde XL te bieden heeft. “We krijgen positieve reacties”, zegt supermarktmanager Sjaak Wagenaar. “Klanten zijn vooral enthousiast over het grote versaanbod, de ruime afdelingen en de vernieuwde Bonusstraat.”

Dry misting

Bij binnenkomst van de Albert Heijn XL worden klanten verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van onze (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallende vernieuwing is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Klanten kunnen zelf verse kruiden knippen, zo veel of zo weinig als ze nodig hebben. Ook is het makkelijker dan ooit om te kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten, maaltijdboxen en kant-en-klaarmaaltijden.

Borrelplanken

Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en lekkere taarten en taartjes, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, grillproducten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Medewerkers van Albert Heijn staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Het voormalige Mirocenter

Het winkelcentrum waarin de Albert Heijn XL is gevestigd, het voormalige Mirocenter, wordt momenteel nog verbouwd. “Ons deel en het parkeerterrein zijn klaar. Het Pick Up Point is, na een tijdelijke verhuizing, weer terug op de oude plek. Daar kun je dus boodschappen ophalen die je online via ah.nl hebt besteld”, vertelt Sjaak Wagenaar. “We verwachten dat de complete verbouwing van het winkelcentrum in het najaar achter de rug is. Dan komt er een groot openingsfeest, en wij doen natuurlijk mee.”

Albert Heijn XL aan de Tynjedijk 76 in Leeuwarden is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 21:00 uur, zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Foto: Albert Heijn/Yasmin Hargreaves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *