Zeven tips wat te doen met je haar nu de kapper gesloten is

De kapperszaken in Nederland zijn gesloten. Voor mensen met lang haar is het niet zo’n probleem om even een tijdje niet naar de kapper te gaan, maar voor iedereen met een kort kapsel is het toch even een dingetje. Waar je normaal één keer in de twee weken, wellicht één keer per maand naar de kapper gaat, kan dit nu ineens zomaar twee maanden worden, misschien zelfs nog wel langer. Daarom hebben wij zeven tips opgesteld wat je met je haar kunt doen:

Tip 1: Niks doen. Laat je haar lekker groeien. Wie weet staat het je hartstikke goed en loop jij na de coronaperiode te shinen met je nieuwe kapsel.

Tip 2: Zelf knippen. Dit is een risicogevalletje, want het kan twee kanten opgaan. Hierbij is de kans op een mislukt kapsel toch wel groot als je geen ervaring hebt met knippen. Misschien dat een YouTubetutorial nog uitkomst kan bieden.

Tip 3: Doe een pet op. Verberg je niet meer in model zittende kapsel door een pet te dragen. Niemand die het ziet.

Tip 4: Ga kaal. Zie je het echt niet meer zitten, scheer dan alles er gewoon af. Voor een vrouw wordt dit wat lastig, maar dit kan prima als man zijnde. Het groeit vanzelf weer aan.

Tip 5: Laat je haar knippen door een familielid. Met een beetje gelukkig werkt je vader, moeder, broer of zus als kapper. Daar kun je nu handig gebruik van maken door ze in te zetten als thuiskapper.

Tip 6: Blijf binnen. Zo maak je niet alleen minder kans om het coronavirus op te lopen en/of te verspreiden, er is ook niemand die jouw niet meer zo mooie kapsel ziet.

Tip 7: Ga langs bij een kapper die thuis werkt. Hoe dit mogelijk is? Bekijk het filmpje hier 😉.

Heb jij een ander tip? Laat het weten in de reacties.

1 Reactie to “Zeven tips wat te doen met je haar nu de kapper gesloten is”

  1. Ik heb kaalscheren aangedurfd. Mijn man is als kapper opgetreden met zijn tondeuse. Hij scheert zijn eigen hoofd, en is daarom expert. “Je lijkt Sinéad O’Connor wel”, zei hij na afloop van de – in mijn ogen zeer geslaagde – scheerbeurt. Mijn haar is sowieso kort, dus ik had al een idee, dat ik hiervoor wel een geschikte schedel had. Dat is wel een vereiste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *